Trys istorijos apie moteris
Trys istorijos apie moteris (2006)
Žanras: Nenurodyta
Platintojas: Unspecified
Kino teatruose nuo: 2007-04-13
Trukmė: 1h 23 min
Cenzas: zzz_N/A

I

Rusijos kaimuose gyvena moterys…

There are Women in Russian Villages…

27 min. Rusija 2006

Rež. Pavel Kostomarov, Anton Kattin

Pagrindinės šio filmo herojės mama ir jos dukra parodo, kad skurdas Rusijoje tampa vis daugiau moterims būdingu reiškiniu. Liuba ir Alesia dirba melžėjomis fermoje – tai labai menkai apmokama ir daugumai žmonių per sunki profesija. Auginančios vaikus herojės bėga iš namų, kur nuolat patiria smurtą, jos neturi kito pasirinkimo. Tuo tarpu, kai dauguma jų situacijoje atsidūrusių žmonių ieškotų valdžios pagalbos, mažame ir izoliuotame kaime jos gali pasikliauti tik savimi.

II

Moterų laimė ar vyrų orumas

Women’s Happiness or Men’s Dignity

25 mi. Armenija 2006

Rež. Karina Verdijan, Nika Šek

Moterų likimai Armėnijoje. Viena herojė pasakoja apie savo patirtį, kai ištekėjusi turėjo atsisakyti menininkės karjeros, ir vėl atrado savo laimę, laisvą kūrybinę savirealizaciją tik po skyrybų. Kita herojė yra našlė, įsitikinusi, kad moters laimė yra patriarchalinė namų aplinka, kur vyras šeimos galva, o moteris – namų šeimininkė. Nepaisant skirtingos jų nuomonės abi randa savyje jėgų savarankiškam darbui ir vaikų auklėjimui.

III

Kristina Kristuje

Kristina and Christ

21 min. Lietuva 2006

Rež. Inesa Kurklietytė

Lietuvoje Liuteronų bažnyčios hierarchijoje moterys užima žemesnes pareigas nei vyrai. Kris- tina, Oksfordo universiteto absolventė, negali būti įšventinta dvasininke dėl savo lyties. Kaip pasaulietė ji gali būti tik kunigo padėjėja. Atsidavusi teologijai ir kitų žmonių švietimui, ji skatina savo bendruomenės moteris ir merginas kovoti už lygias vyrų ir moterų teises bažnyčioje ir visuomenėje. Po filmo premjeros Vyskupas ir Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios konsistorija apkaltino Kristiną pažeidus bažnyčios mokymą ir uždraudė jai mokyti bažnyčioje ir jos institucijose.