Įvairaus amžiaus žiūrovams
Paaugliai vėžliukai nindzės
Teenage Mutant Ninja Turtles (2007)
Žanras: Nuotykių komedija
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-05-18
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Dubliuotas lietuviškai

Režisierius: Kevin Munroe

Aktoriai: Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Mako, Lawrence Fishburne, Mitchell Whitfield, James Arnold Taylor, Mike Kelley, Nolan North, Patrick Stewart



Senasis vėžliukų nindzių priešas Šrederis nugalėtas. Dabar vėžliukai išsibarstę po visą pasaulį – Leonardo (akt. James Arnold Taylor) tupi Centrinės Amerikos džiunglėse, Donatelo (akt. Mitchell Whitfield) dirba karštojoje telefonų linijoje, Mikelandželo (akt. Mike Kelley) linksmina vaikus. Vienintelis Rafaelis (akt. Nolan North) lieka ištikimas pašaukimui – jis gelbėja miestą nuo nusikaltėlių. Tik jis priverstas tai daryti slapta.

Vėžliukai jau seniai nebe šeima ir jų jau niekas nevienija. Na, nebent seni prisiminimai. Juos išskyrė nejučia sukilęs noras pasivaržyti vienam su kitu, įrodyti vienas kitam, kuris iš jų stipresnis. Tačiau dabar vėžliukai nindzės net kovoti nebegali – mokytojas Splinteris (akt. Mako) uždraudė tai daryti, kol jie vėl visi bus kaip vienas.

O tuo tarpu Niujorke bręsta naujas pavojus. Pramonininkas Maksas Vintersas (akt. Patrick Stewart) tiesiog pasiunta, kai jo darbdavys atleidžia jį. Jo galvoje gimsta žiaurus keršto planas. Maksas surenka senovinių monstrų-karių armiją, kurios pagalba galėtų atkeršyti buvusiam darbdaviui. Jo planas pavyksta ir Makso ambicijos sukyla. Jis nusprendžia, jog vien keršto jam per mažai. Dabar Maksas nori užvaldyti visą pasaulį.

Pasauliui gresia rimtas pavojus. Vieninteliai, kas gali jį išgelbėti – vėžliukai nindzės. Šaukiami pareigos jie sugrįžta į mokytojo Splinterio prieglobstį. Čia visų keturių laukia pats sunkiausias išbandymas. Bet tai ne kova su Maksu Vintersu, o jų pačių ir jų draugystės išbandymas. Kad galėtų įveikti priešus, vėžliukai nindzės pirmiausia turi nugalėti save ir pamiršti senus nesutarimus. Nelengvas metas laukia ir Splinterio – jam teks iš naujo priminti Donatelui, Leonardo, Mikelandželo ir Rafaeliui kovos menus, o dar svarbiau – vertybes, kurias vėžliukai buvo bepamirštą.

„Paaugliai vėžliukai nindzės“ – tai 1990-ųjų animacinio pilnametražio filmo, pastatyto remiantis to paties pavadinimo komiksu, tęsinys. Tai nauji mutantų vėžliukų nuotykiai Niujorko gatvėse ir žygdarbiai pasaulio labui.