Nenugalėta širdis
Mighty Heart, A (2007)
Žanras: Istorinė drama
Sukurta: Paramount Vantage
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2007-09-21
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

2002 metų sausio 23 dieną Marianos Pearl (ak. A. Jolie) pasaulis pasikeitė. Jos vyras Danielis Pearlas (akt. D. Futtermanas) - laikraščio "The World Street Journal" Azijos filialo vadovas - prieš išvykdamas į susitikimą su vienu iš daugelio savo informatorių, pasakė, kad vėluos vakarienės. Jis niekuomet nebegrįžo namo.

Žurnalistas D. Pearlas Pakistano mieste, Karačyje, rinko medžiagą straipsniui apie vadinamąjį "batų sprogdintoją" Ričardą Rydą. Ir anksčiau dėl kovos su teroristine grupuote "Al Qaeda" pavojingas žurnalisto darbas dėl šio straipsnio tapo dar rizikingesnis. Kuomet paaiškėjo, kad D. Pearlą pagrobė islamo ekstremistai, jo istorija beveik metus buvo pirmuosiuose viso pasaulio laikraščių puslapiuose ir pagrindinėse televizijos bei radijo žiniose.

Mirties grėsmės akivaizdoje D. Pearlo tikėjimas savo darbu ir gyvenimo viltis ypač sustiprėjo. Kankinama nežinios ir baimės dėl vyro likimo, jo žmona surado savyje jėgų būti stipri ir tikėtis geriausio. Nešiodama Danielio sūnų, kurio jis niekuomet nepamatys, Mariana nusprendė visus savo išgyvenimus sudėti į knygą. "Nenugalėta širdis: narsus mano vyro Denio Pearlo gyvenimas ir mirtis" tapo jos sūnaus Adamo susipažinimu su savo tėvu. Ir jaudinančia istorija, įkvėpusia šį filmą.

Rež. Michaelas Winterbottomas ("9 dainos", "Kodas 46", "Aukso dulkės", "Stebuklų šalis", "Drugelio bučinys")

Vaidina: Angelina Jolie ("Patikimas piemuo", "Ponas ir ponia Smitai", "Kapų plėšikė Lara Kroft: gyvybės lopšys", "Kapų plėšikė Lara Kroft", "Aleksandras Makedonietis", "Dingti per 60 sekundžių", "Kaulų kolekcionierius", "Mergina su trūkumais"), Danas Futtermanas ("Gana", "1999-ieji", "Krentanti žuvis", "Paukščio narvas", TV serialas "Seksas ir miestas"), Archie Panjabi ("Geri metai", "Ištikimasis sodininkas", "Chromofobija", "Kodas 46", "Smūgiuok kaip Bekhemas"), Denisas O'Hare'ė ("Pusė Nelsono", "Sodų valstija", "21 gramas", "Sugundytas"), Irfanas Khanas ("Šokoladas", "Žudikas", "Sugrįžimas į Dubajų", "Garamas", "Karys"), Jilliana Armenante ("Šiaurinė valstija", "Mergina su trūkumais", TV serialai "Ligoninės priimamasis", "Šešios pėdos po žeme"), Demetris Goritsas ("Bornas: sunaikinta tapatybė", "Gelbstint eilinį Rajaną", "Kosminiai erdvėlaiviai", "Dangaus kapitonas ir rytojaus pasaulis", "Šnipų žaidimas")