Paranoja
Disturbia (2007)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: DreamWorks
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2007-05-11
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: zzz_N/A

Keilo (akt. Shia LaBeoufas) gyvenimo galėtų pavydėti bet kuris paauglys. Dienas jis leidžia žaisdamas videožaidimus, naršydamas internete ir žiūrėdamas kabelinę televiziją. Niekas netrukdo vaikino vienatvės, tad jo gyvenimas tampa panašus į pasaką. Tiesa, viena smulkmena Keilui vis tik gadina nuotaiką – jam negalima nutolti nuo namo daugiau nei per 30 metrų. Vaikinui paskirtas namų areštas, o jo sąlygų pažeidimas baigtųsi tikru kalėjimu, juk ten nėra nei kabelinės televizijos, nei videožaidimų.

Vos prieš metus Keilas ir abu jo tėvai buvo laiminga šeima, tačiau šią idilę sugriovė nelaimė – autoavarijoje žuvo vaikino tėvas. Šis skaudus įvykis paliko randą vaikino sieloje... Kuomet, bandant išspręsti šias problemas, psichologas priverčia Keilą kalbėti apie žuvusį tėvą, vaikinas neišlaiko ir, apimtas įsiūčio, užpuola mokytoją. Tik Keilo motinos įsikišimas leidžia paaugliui išvengti kalėjimo.

Keilo motina, norėdama išsaugoti tai, kas liko iš šeimos, priversta dirbti kelis darbus. Tuo tarpu slegiamas neišspręstų psichologinių problemų ir uždaros erdvės, jos sūnus susiranda hobį - šnipinėti kaimynus. Pirmąja jo naujojo pomėgio „auka“ tampa žavi kaimynė Ešli (akt. Sarah Roemer), kuri gana greitai pastebi, kad ją nemokšiškai seka. Vaikino nuostabai, mergina nepasmerkia jo hobio, o mielai prie jo prisijungia.

Tai, kas prasideda kaip nekaltas žaidimas, staiga įgauna visai kitą pagreitį, kuomet jaunuoliai ima įtarti, kad vienas iš jų kaimynų gali būti serijinis žudikas. Paaugliai supranta, kad šie jų spėjimai pernelyg neįtikėtini, kad kas nors į juos pažvelgtų rimtai. Net ir jie patys nenori besąlygiškai tuo patikėti. Kita vertus, juk ir serijiniai žudikai turi kažkur gyventi, tad kodėl ne šalia jų? Norint tai išsiaiškinti, reikia nusigauti į kaimyno namus ir surasti nepaneigiamų įrodymų. Keilas ir Ešli supranta, kad jeigu jų įtarimai yra realybė, o ne paranoja, toks žygis per gatvę yra beprotiškai pavojingas...



Rež. D.J. Caruso

Vaidina: Carrie-Anne Moss („Matrica“, „Memento“, „Raudonoji planeta“, „Sabotažas“, „Mirtinas pasiūlymas“), Davidas Morseas („Žalioji mylia“, „16 kvartalų“, „Įkaitas“, „Šokėja tamsoje“, „Uola“, „Dvylika beždžionių“), Shia LaBeoufas („Aš – robotas“, „Konstantinas“, „Griausmingieji Čarlio angelai“, „Bobis“), Mattas Cravenas („Deja Vu“, „Laiko įkaitai“, „Nuosprendis“, „Deivido Geilo paslaptis“, „Laumžirgis“, „Raudonasis potvynis“)