Atostogos
Holiday, The (2006)
Žanras: Komedija
Sukurta: Sony Pictures Entertainment
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2006-12-22
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: zzz_N/A

Ką bendro turi viso pasaulio moterys, nesvarbu, kokia būtų jų išvaizda, karjeros pasiekimai ir gyvenamoji vieta? Žinoma, problemas dėl vyrų!

Puikiai atrodanti Amanda Vuds (akt. C. Diaz) gyvena nuostabiame name, Kalifornijos valstijoje, kur pildosi, rodos, kiekvieno svajonės. Tačiau Amanda tikrai nesvajojo, kad jos mylimasis ką tik prisipažins permiegojęs su kita! Išspyrusi jį pro duris, mergina ieško nusiraminimo ir nori pabėgti nuo visų pasaulio vyrų tik, kaip visada, tai nėra paprasta. Netikėtai internete ji susipažįsta su Anglijoje gyvenančia Airise Simpkins (akt. K. Winslet), kurią neseniai ištiko ta pati nelaimė. Dvi likimo draugės greitai randa bendrą kalbą ir žūtbūt trokšta pakeisti savo gyvenimo scenarijų. Tačiau ką daryti, kai liūdesys apima viską, o artėjančios Kalėdos visai nekvepia šiltu šeimos židiniu? Netikėtai merginos sugalvoja apsikeisti... namais! Taip aukštakulniais ir akiniais nuo saulės pasipuošusi Amanda atsiduria apsnigusioje Anglijoje, o Airisė negali atsipeikėti iš džiaugsmo, išvydusi dviejų aukštų namą, prabangų miegamąjį ir, žinoma, atvirą baseiną kieme. Tačiau ar gyvenimas iš tiesų pasikeičia pakeitus adresą?

Lietuvių pamėgtos komedijos „Ko nori moterys“ režisierė ir scenarijaus autorė N. Mayers naujame filme toliau su humoru nagrinėja sudėtingą moterų pasaulį, apie kurį verta šį tą sužinoti ir vyrams. Pagrindinius vaidmenis atlieka intriguojantis Cameron Diaz ir Jude‘o Law, Kate Winslet ir Jacko Blacko duetai.

Rež. Nancy Meyers („Ko nori moterys“, „Mylėti(s) smagu“, „Spąstai tėvams“)

Vaidina: Cameron Diaz („Kaukė“, „Mano geriausio draugo vestuvės“, „Baimė ir neapykanta Las Vegase“, „Pakvaišę dėl Merės“, „Būti Džonu Malkovičiumi“, „Šiuolaikiniai gladiatoriai“, „Čarlio angelai“, „Vanilinis dangus“, „Niujorko gaujos“, „Aš – ne blogesnė“), Kate Winslet („Protas ir jausmai“, „Titanikas“, „Skandalingoji plunksna“, „Deivido Geilo paslaptis“, „Niekados šalies beieškant“, „Jausmų galia“), Jude‘as Law („Gataka“, „Priešas už vartų“, „Kelias į pražūtį“, „Šaltasis kalnas“, „Aš myliu Huckabees“, „Alfis“, „Arčiau“ ), Jackas Blackas („Visos jos tokios!“, „Roko mokykla“, „King Kongas“), Elias Wallachas („Krikštatėvis 3“, „Du – tai jau daug“, „Tikėk ir mylėk“), Edwardas Burnsas („Gelbstint eilinį Rajeną“), Rufusas Sewellas („Legenda apie Zoro“, „Tristanas ir Izolda“).