Kristaus gimimo istorija
Nativity Story, The (2006)
Žanras: Drama
Sukurta: New Line Cinema
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-12-15
Trukmė: 1h 41 min
Cenzas: zzz_N/A

„Tau intymi dviejų paprastų žmonių istorija, kuriems lemta įvykdyti absoliučiai nepaprastą misiją“, filmo scenarijaus autorius Mike Rich.

Tai šventa istorija apie jauną merginą, vardu Marija, ir dievišką valią, kuri visam laikui pakeitė jos asmeninį gyvenimą bei visos žmonijos istoriją. Filme pasakojamas Marijos gyvenimas Nazarete, jos sužieduotuvės su Juozapu, angelo Gabrieliaus apsireiškimas, stebuklingas Marijos nėštumas ir sunki jos ir Juozapo kelionė iš Nazareto į Betliejų, kur ir gimsta Dievo sūnus.

Mažame Nazareto miestelyje gyvenanti Marija sunkiai ir nuoširdžiai dirba, kad padėtų savo tėvams, Joakimui ir Onai, išlaikyti šeimą. Didžiausias tėvų rūpestis – surasti Marijai vyrą, kuris ja tinkamai rūpintųsi ir mylėtų. Taigi, kai Mariją pamilęs Juozapas paprašo jos rankos, tėvai labai apsidžiaugia, nes iš Betliejaus į Nazaretą atvykęs Juozapas garsėja kaip darbštus ir garbingas žmogus.

Visai netrukus po to, kai Marija sužino apie sužieduotuves, ją aplanko angelas Gabrielius ir apreiškia žinią: Dievas ją pasirinko savo sūnaus motina, ji pagimdys jo sūnų, kurio vardas bus Jėzus. Gabrielius papasakoja ir apie dar vieną stebuklą. Jos pusseserė Elžbieta jau anksčiau yra gavusi Dievo palaiminimą, ir, nepaisant vyresnio amžiaus, ji laukiasi kūdikio, kurio vardas bus Jonas ir kuris ruoš žmones priimti Dievo sūnų. Vos išgirdusi šią žinią, Marija leidžiasi aplankyti Elžbietos ir padėti jai gimdyme.

Marijai grįžtant namo į Nazaretą, jos nėštumas jau gerai matomas, tad miestelyje pasklinda kalbos. Jei Juozapas jas patvirtintų, Marijai grėstų užmėtymas akmenimis. Tačiau dabar angelas Gabrielius apsireiškia Juozapui ir praneša apie Dievo valią. Juozapas patiki ir tvirtai užstoja Mariją, tvirtindamas, jog tai judviejų kūdikis, kurį jis gins ir mylės.

Lapkritį karaliui Erodui paskelbus įsakymą dėl surašymo ir liepus visiems gyventojams sugrįžti į gimtąsias vietas, Marija ir Juozapas leidžiasi į ilgą ir sunkią kelionę Betliejun, kur ir gims kūdikėlis Jėzus.

Filmas pasakoja visos žmonijos istoriją. Tikintiesiems - tai tikslus Marijos ir Juozapo gyvenimo atpasakojimas. Tačiau tai taip pat istorija apie šeimą, susidūrusią su nepažiniom jėgom bei nepaprastais likimo išbandymais. Tai ir istorija apie jaunus tėvus, kurie leidžiasi į ilgą ir bauginančią kelionę, kad surastų naujus namus dar negimusiam savo kūdikiui.

„Ši istorija nepaprastai daug reiškia viso pasaulio žmonėms. Tikiuosi, kiekvienas ją atras asmeniškai ir bus įkvėptas kovoti su savo gyvenimo iššūkiais ir sunkumais“, filmo režisierė Catherine Hardwicke.

Vaidina: Keisha Castle-Hughes („Banginių vadeliotoja“, „Žvaigždžių karai: Epizodas III“), Oscar Isaac („Che“), Shoreh Aghdashloo („Smėlio ir rūko namai“, „Emilės Rouz egzorcizmas“, „Amerikietiška svajonė“, „Iskmenai: žūtbūtinis mūšis“, „Namas prie ežero).

Režisierius: Catherine Hardwicke („Dogtauno ekstremalai“)