Scanorama - Draugas Pedersonas
Scanorama - Comrade Pederson (2006)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Norvegija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2006-11-10
Trukmė: 2h 03 min
Cenzas: zzz_N/A

Režisierius Hans Petter Moland

Scenarijaus autorius Hans Petter Blad (pagal Dago Solstado romaną)

Operatorius Philip Øgaard

Montažas Pål Gengenbach

Muzika Halfdan E

Vaidina Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Anne Ryg, Jan Gunnar Røise, Jon Øigarden, Stig Henrik Hoff, Silje Torp Færevaag, Fridtjov Såheim

1968-aisiais Knutas Pedersenas atvyksta į Larviką svajodamas gyventi kaip kuklus buržua. Jo nepasitenkinimas socialine neteisybe pastūmėja jį į komunistų partiją. Pedersenas yra švelnus ir intelektualus, jis abejoja kraštutinėmis revoliucijos idėjomis. Tik pamilęs jauną ir gražią partijos draugę Niną, jis įtiki, kad absurdiškos ir utopinės idėjos gali būti įgyvendintos. Tačiau ir jam, ir Ninai tenka labai dramatiškai patirti šių iliuzijų krachą.

Hansas Petteris Mollandas gimė 1955-aisiais Osle, Norvegijoje. Britų kino istorikas Peteris Cowie kartą jį apibūdino kaip „Norvegijos Ridley Scottą“ už šimtus jo režisuotų reklamų, laimėjusių daugybę apdovanojimų pagrindiniuose reklamos festivaliuose. Filmas „Draugas Pedersenas“ šiais metais pelnė nacionalinį „Amanda“ apdovanojimą už geriausią moters vaidmenį.

Filmografija – 1993: „Paskutinis leitenantas“ („Secondløitnanten“); 1995: „Nulis pagal Kelviną“ („Kjærlighetens kjøtere“); 2000: „Aberdynas“ („Aberdeen“); 2002: „Utopija – niekas nėra tobulas tobuloje šalyje“, epizodas „AP“ („Folk flest bor i Kina“); 2002: „Kartu mes jėga“ („De Beste går først“); 2004: „Nuostabioji šalis“ („The Beautifull Country“); 2006: „Draugas Pedersenas“ („Gymnaslærer Pedersen“).