AXX "GĖRIS"
AXX "GĖRIS" (2006)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: UAB "Geras kadras"
Kino teatruose nuo: 2006-10-06
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

3001 KOSMINĖ ODISĖJA. Trukmė 15'00''



Paskutinis kosminis vaikų kryžiaus žygis į tolimą planetą. Kelionė tokia ilga, kad jau beveik pasiekus tikslą misija atšaukiama, nes vaikai-astronautai jau visai suseno ir misijai nebetinka. Kosminis vojažas taip pat yra ir realybės šou, kurį stebi Žemės gyventojai.

Režisierius: Algis Ramanauskas

Scenarijaus autorius: Algis Ramanauskas

Operatorius: Andrius Bartkus

Dailininkai: Žilvinas Aleksandravičius, Saulius Mažylis

Muzika: Eric Satie, „Tiger Lillies“, David Bowie, Algis Ramanauskas

Vaidina: Juozapas Vernickas, Lukas Bugelis, Jovilė Gramauskaitė, Augustas Lapinskas, Marius Šilenskis, Gelmis Naujikas, Ona Žėkienė, Ervinas Martynas Peteraitis, Algis Juška, Indrė Sniegė

KRAUTUVĖLĖ. Trukmė 9'30''

Mieste kyla nedidelė panika, nes liko kelios dienos iki keistos krautuvėlės atidarymo. Krautuvėlė prekiauja vienu keistu dalyku, kuris yra neapčiuopiamas. Ir štai krautuvėlės atidarymo dieną prie jos susirenka žmonės ir žiniasklaidos atstovai. Niekas nedrįsta pirmas žengti žingsnio paslaptingos krautuvėlės link. Ir štai atsiranda savanoris, kuris žengia į krautuvėlės vidų. Kas jo laukia? Ką jis nusipirks? Ar iš viso nusipirks?

Režisierius: Antanas Gluskinas

Scenarijaus autorius: Antanas Gluskinas

Operatorius: Paulius Želvys

Dailininkės: Dalia Pranckėnaitė, Asta Vildžiūnaitė

Kompozitorius: Jonas Jurkūnas

Vaidina: Ferdinandas Jakšys, Giedrius Arbačiauskas, Joana Čižauskaitė, Vaidotas Žitkus

NEFOKUSE. Trukmė 10'20''

Tai istorija apie merginą, kuri sutinka padėti gerai draugei. Ji porai valandų tampa padavėja, nors niekada nėra dirbusi bare. Nei jai, nei jos draugei neatrodo, kad per tokį trumpą laiką galėtų atsitikti kažkas bloga – saulė šviečia, baro lankytojai linksmi, viskas turėtų būti paprasta. Tačiau ne viskas atrodo taip, kaip yra – net ir paprastame bare.

Režisierius: Ernestas Jankauskas

Scenarijaus autorės: Gabija Siurbytė, Jurga Stakėnaitė

Operatorius: Bo B. Randulff

Dailininkė: Taurima Bunkutė

Kompozitorius: Ernestas Jankauskas

Vaidina: Gabija Siurbytė, Rasa Kulytė, Česlovas Petraitis, Emilis Vėlyvis, Romas Ramanauskas, Nijolė Kupstas, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Donatas Ivanauskas ir kt.

KĄ PADARĖ DŽONIS. Trukmė 12'59''

Filmas „Ką padarė Džonis“ pasakoja apie persidirbusį ir streso iškankintą apskaitos konsultantą Džonį, kuris vieną rytą sužino, kad jo karjera, visas tolesnis gyvenimas, o galbūt ir gyvybė priklauso nuo atsakymo į vieną paprastą klausimą – ką gi tokio jis padarė vakar? Atkirstas nuo išorinio pasaulio, ignoruojamas kolegų, kankindamas savo pertemptą atmintį, Džonis žingsnis po žingsnio atskleidžia stulbinančią virtinę neįtikėtinų įvykių.

Režisierius: Simonas Tarvydas

Scenarijaus autorius: Jonas Banys

Operatorius: Rolandas Leonavičius

Dailininkė: Linka Krutulytė

Kompozitorius: Eimantas Belickas

Vaidina: Lukas Petrauskas, Eglė Driukaitė, Martynas Starkus

OSTIJA. Trukmė 8'50''

Kai šiuolaikinį, visa ko perpildytą pasaulį užvaldė daugybė religijų, kai aplinkui tiek daug „laimės receptų“, – koks yra Tavasis? Kas tikra, o kas tik tikroviškai atrodo? Ši istorija parodo tik keletą veiksnių, kurie neakivaizdžiai deklaruoja laimingo gyvenimo formulę. Kartais dėl netikėtų atsitiktinumų viskas apsinuogina ir išaiškėja, kad tobuliausia panacėja yra placebas.

Režisierius: Vytautas Chlebinskas

Scenarijaus autoriai: Mantas Maldeikis, Vytautas Chlebinskas

Operatorius: Mykolas Aleknavičius

DOP: Rolandas Leonavičius (LAC)

Dailininkės: Marija Rubavičiūtė, Irma Mickevičiūtė

Kompozitorius: Ignas Juzokas

Vaidina: V. Būtytė, R. Karpis, T. Krivickas-Psichas, G. Mikalauskas, A. Sakalauskas, A. Radžiukynas, N. Zvonkė, F. Jakšys, A. Paltrokas, I. Tamošiūnaitė, V. Juškėnienė, V. Krulikovskis, K. Razminas, G. Maldeikis, E. Antonevičius, G. Finevičius ir kt.

Filmo svetainė: www.ostija.lt

SŪRININKAS. Trukmė 10'45''

Sūrininkas negali gyventi be sūrio ir savo Žmonos. Tai jo gyvenimo didžioji aistra ir meilė. Tačiau šį žavų keisto elgesio vyrą nuolat supa jaunos ir gražios merginos. Kol Sūrininko žmona liūdi, jo santykiai su moterimis pakeičia visų gyvenimą.

Režisierė: Ramunė Rakauskaitė

Scenarijaus autorė: Ramunė Rakauskaitė

Operatorius: Toby Birney

Dailininkas: Ieva Juodelytė

Kompozitoriai: Eimantas Belickas, Meinardas Brazaitis

Vaidina: Andrius Povilauskas, Viktorija Kuodytė, Aušra Stukytė, Viktorija Streica.



BAUSMĖ. Trukmė 15'02''

Jie sudegs savo aistrose ir jiems bus atleista. Vaikėzas iš miegamojo rajono ir jauna medicinos studentė – ne laiku ir ne vietoje. Netinkami žmonės ir akla lemtis filme „Lambada“.

Režisierius: Romualdas Lavrynovičius

Scenarijaus autoriai: Virginija Gaudinskaitė, Romualdas Lavrynovičius

Operatorius: Bartoszas Połońskis

Dailininkai: Romualdas Szpilewskis, Aliona Bogdanova, Tomas Juchniewiczius

Kompozitorius: Vaidotas Šaulys

Vaidina: Agata Meilutė, Jan Drawnel, Mirosław Jancz, Bogdan Karpowicz ir kt.

PASKUTINIS LAŠAS. Trukmė 13'00''

Kur veda kelias? Kas piligrimai? Kas administruoja ir turi teisę stabdyti?.. Bausti (,) negalima (,) pasigailėti. Prieš pasirinkdamas, kur dėti kablelį, visada turi atminti, kad kablelis – ne taškas... Apie tai – tikrais įvykiais paremtoje dramoje „Paskutinis lašas“.

Režisierius: Šarūnas Mačiulis

Scenarijaus autorius: Šarūnas Mačiulis

Operatorius: Nerijus Didvalis

Kompozitorius: Donis

Vaidina: Darius Petkevičius, Valdas Ručinskas, Mindaugas Palevičius

MANDABALU. Trukmė 16'15''

Nelegalia veikla besiverčiantis vyrukas noriai imasi dar vieno nešvaraus darbo – išvilioti paskutinius pinigus iš afrikiečių, nelegaliai keliaujančių per Lietuvą į išsvajotus Vakarus. Apsukrus niekšas pasiruošęs palikti pabėgėlius likimo valiai, pirmai progai pasitaikius. Tačiau kartu praleistos kelios dienos apverčia aukštyn kojom kruopščiai regztus planus.

Režisierius: Šarūnas Mikulskis

Scenarijaus autoriai: Šarūnas Mikulskis, Deima Kelias

Operatorius: Rimvydas Leipus

Dailininkas: Audrius Pukšta

Kompozitorius: Viktoras Diawara

Vaidina: Algirdas Dainavičius, Tina Dimdia, Antanas Surgailis, Judith Diana Meyo Chetchueng, Iyke Moses Okoroafor, Raymond Oluwole Stephen, Roland Dickson

GYVENIMO OBUOLYS. Trukmė 12'50''

Šis filmas – tai trumpa istorija apie jaunuolį, kuris jau nuo vaikystės svajoja apie Gyvenimo Obuolį. Jaunuolis nežino, nei kas JIS yra, nei kam JIS reikalingas, tačiau jam ši nežinia nėra kliūtis svajoti ir JO norėti. Herojus susapnuoja paslaptingą žmogų, kuris kažką žino apie tą paslaptingą daiktą. Tačiau sapnas nutrūksta. Tada jis bando dar kartą užmigti ir susapnuoti sapno tęsinį...

Režisierius: Tadas Vidmantas

Scenarijaus autorius: Tadas Vidmantas

Operatorius: Vaidas Digimas

Dailininkė: Ramunė Čekuolytė

Kompozitorius: Tadas Vidmantas

Vaidina: Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas, Mantas Vaitiekūnas, Vidas Petkevičius, Ineta Stasiulytė, Ilona Kvietkutė, Dainius Barzinskas, Laimonas Kirkutis