Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Žanras: Komedija
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2006-11-03
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Vešlūs juodi ūsai, tamsus gymis, senamadiškai pasiūtas pilkas kostiumas, klaikus akcentas ir psichiatrinės ligoninės paciento vertos kalbos bei elgesys – susipažinkite su Boratu Sagdijevu, žymiausiu ir žiopliausiu pasaulyje Kazachstano valstybinės televizijos žurnalistu. Kultiniu tapusį televizijos laidų personažą sukūrė skandalingai pagarsėjęs britų komikas Sacha Baronas Cohenas, kurį Kazachstano valdžia net apkaltino vykdant politinį užsakymą teršti jų šalies vardą! Pribloškiantis savo stačiokiškumu, kalbantis ir besielgiantis taip, kad priverstų raudonuoti net „Radioshow“ šutvę, „kazachų žurnalistas“ pakilo į tokias populiarumo aukštumas, jog dabar tapo kino filmo herojumi.

Televizijos vadovybė Boratą siunčia į Jungtines Amerikos Valstijas, kur jis turi sukurti dokumentinį pasakojimą apie šią didingiausią pasaulyje šalį. Tačiau darbas baigiasi, kai, įsijungęs televizorių, herojus išvysta didžiakrūtę Pamelą Anderson! Dabar šaunusis Boratas turi vienintelį tikslą – surasti ir vesti šią nuostabią moterį. Lydimas savo prodiuserio, kuris yra dar didesnis vėpla už patį Boratą, apsiginklavęs filmavimo kamera, mikrofonu ir neišsenkančiu šokiruojančiai atvirų pastabų aruodu, Boratas Sagdijevas leidžiasi į keisčiausią savo gyvenime kelionę. Jos metu smalsūs, tačiau vakariečių gyvenimo būdo niekaip negalintys perprasti atvykėliai iš tolimojo Kazachstano patiria gausybę iki ašarų juokingų nuotykių, susitinka daugybę įvairiausių žmonių, o vargšai amerikiečiai šių susitikimų tikrai ilgai nepamirš!

Jeigu ateisite pažiūrėti šio filmo, pirmiausia gaukite is savo gydytojo pažymą, kad esate visiškai sveikas ir jūsų organizmas atlaikys tokio juoko dozę!

Rež. Larry Charlesas

Vaidina: Sacha Baronas Cohenas, Pamela Anderson (TV serialas „Gelbėtojai“, „Pats baisiausias filmas 3“), Kenas Davitianas („Atpildas“, „S.W.A.T – greito reagavimo būrys“)