AXX "Grožis ir geismas". Premjera
AXX "Grožis ir geismas". Premjera (2006)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: UAB "Geras kadras"
Kino teatruose nuo: 2006-09-08
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Kęstutis Gudavičius. “Keturios susikertančios tiesės”. Trukmė: 60 min.

Dvi sutuoktinių poros neišvengiamai artėja prie skyrybų. Nesugebėdamos savarankiškai išspręsti savo kartais rimtų, kartais absurdiškų ar komiškų problemų, jos keliauja į mistiškąją varpo piramidę, pas nūnai madingą baltų žynį. Po ilgos ir komplikuotos kelionės, pasiekus žynį, atliekamas paslaptingas ir magiškas ritualas, kuris priartina poras prie stebuklingo visų problemų sprendimo. Tačiau viskas, net ir pačiam žyniui, pakrypsta labai netikėta linkme.

Filmas – absurdo komedija su siaubo, “action adventure”, bei magiškojo realizmo žanrų priemaišomis. Bus derinami ir įtempti, rimti personažų psichologiniai karai, ir lengvas komizmas, ir įtampos kupinos veiksmo scenos. O visa tai apipainiojama gausiais specialiaisiais efektais.

Vaidina: Algirdas Latėnas, Darius Gumauskas, Daiva Jovaišienė, Mindaugas Lungis, Judita Zareckaitė, Algis Ramanauskas-Greitai ir kt.

Emilis Vėlyvis. “Zero”. Trukmė: 90 min.

Naujasis filmas pasakoja tris skirtingas istorijas: apie jaunuolį (akt. Adomas Stancikas), dezertyravusį iš privalomosios krašto apsaugos tarnybos, prasilošusį ritualinių paslaugų firmos savininką (akt. Andrius Paulavičius) ir apie tris smulkius vagis, užsidirbančius apiplėšinėjant “sutranzuotus” vairuotojus. Šių, trijų nieko bendro tarp savęs neturinčių, istorijų herojus finale suveda atsitiktinis įvykis.

Filme taip pat vaidina: Skirmantas Valiulis, Saulius Siparis, Ramūnas Rudokas, Algis Ramanauskas-Greitai, Egidijus Dragūnas ir kt..