Matadoras
Matador, The (2005)
Žanras: Kriminalinė komedija
Sukurta: The Weinstein Co.
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-05-26
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: zzz_N/A

Denis Raitas (akt. Greg Kinnear) - paprastas vyriškis, turintis yprastų problemų tiek šeimoje, tiek darbovietėje. Neseniai jie su žmona Karolina (akt. Hope Davis) neteko kūdikio, o šiuo metu dar yra ir kamuojami finansinių problemų.

Kartą keliaujantis verslininkas atvyksta į Mechiką verslo reikalais, tikėdamasis sudaryti pelningą sandėrį, kuris išspręstų visas pinigines problemas. Tačiau konkurencija didžiulė ir Denis nelabai savimi pasitiki.

Tame pačiame Mechike klaidžioja ir vienas geriausių samdomų žudikų Džuljanas Noublas (akt. Pierce Brosnan). Jis yra atvykes taip pat tarkime “verslo reikalais”. Nors finansinės bėdos žudiko nekankina, visgi ir jis turi problemų - ypatinga „profesija“ pareikalavo ypatingų aukų. Profesionalus kileris pasmerktas vienatvei ir jam telieka tenkintis butelio ir prostitučių draugija...

Atsitiktinumas abu vyrus suveda viešbučio bare, prie taurelės. Denis ir Džuljanas, prislėgti kiekvienas savų nelaimių, pamažu įsišneka. Tiek vienam, tiek kitam žūtbūt reikalingas pašnekovas. Pašnekovas, kuris neteistų, nepatarinėtų ir pernelyg nesmalsautų.

Alkoholis greitai aptirpdo ledą tarp nepažįstamųjų ir vyrukai vienas kitam jau kloja savo slapčiausius vargus ir baimes: atlapaširdis, sugniuždytas Denis ir stačiokiškas, bendrauti nebesugebantis Džuljanas. Žudiko sudiržusi širdis prisipildo dėkingumo žmogui, radusiam laiko ir noro jį išklausyti. Tarp vyrų iš visiškai skirtingų pasaulių užsimezga savotiška draugystė.

Pabaigę savo reikalus, abu vyrukai nukeliauja savais keliais: Denis – atgal į Denverį, pas žmoną, Džuljanas – ten, kur jo laukia naujas užsakymas.

Tačiau vieną vakarą prie Denio durų išdygsta į isteriją puolęs Džuljanas. „Tu esi mano vienintelis draugas“ - pasako jis bičiuliui iš Mechiko ir išsikrauna visą savo nedidelę mantą. Apstulbusiems Deniui ir Karolinai telieka tik tyliai stebėti, kaip jų namuose apsigyvena samdomas žudikas.

Praėjus šokui, Denis išsiaiškina, jog Džuljano bosas (akt. Phillip Baker Hall) nusprendė juo atsikratyti ir išleisti suminkštėjusios širdies žudiką į „užtarnautą poilsį“. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad Džiuljenas gaus išeitinę kompensaciją ir galės ramiai sau leisti dieneles paplūdimyje…

Ką gi daryti dar neatsigavusiai po kūdikio netekties ir vis dar kovojančiai su piniginiais nesklandumais šeimai su isterijon puolusiu pusamžiu žudiku ?!

Tai juokinga ir graudi istorija apie keistą dviejų vyrų draugystę ir komiškus jų nuotykius, gelbstint vienas kito kailį.