Iksmenai. Žūtbūtinis mūšis
X-Men: The Last Stand (2006)
Žanras: Fantastinis veiksmo filmas
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2006-05-26
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

Iksmenai – žmonės, turintys nepaprastų galių. Jie yra sekanti evoliucijos grandis. Kiekvienas jų gimė su unikalia genetine mutacija, kuri pasireiškia ypatingais sugebėjimais. Vieni mato ateitį ir skaito mintis, kiti gali sukelti gaisrą ar audrą, treti vaikšto kiaurai sienas... Paprasti žmonės bijo ir nekenčia mutantų. Pasaulyje, kuriame vis labiau plinta neapykanta ir prietarai, jie laikomi keistuoliais, gamtos išdaigomis, atstumtaisiais. Nepaisant stiprėjančio neigiamo požiūrio ir vyriausybės persekiojimo, iksmenai sugeba išlikti. Globojami galingiausio pasaulio telepato profesoriaus Čarlio Ksavje (akt. P.Stewartas), arba tiesiog X, šie talentingi ir gabūs studentai mokosi kontroliuoti ir žmonijai palankiausia linkme nukreipti savo neįprastas jėgas. Jie kovoja, kad išsaugotų jų bijantį pasaulį.

Nuožmiausias iksmenų priešas – mutantas Magnetas (akt. I. McKellenas), trokštantis pavergti žmoniją ir užvaldyti visą pasaulį.

Trečiojoje pagal populiarius komiksus sukurto įspūdingo fantastinio nuotykių epo dalyje profesoriui Ksavje ir jo ištikimiausiems pagalbininkams teks stoti į kovą su viena buvusių bendražygių. Antrojoje dalyje žuvusi Džinė Grei (akt. F.Janssen) atgimsta kaip Tamsusis Feniksas. Dabar ji kelia pavojų ne tik sau pačiai ir savo buvusiems draugams, bet ir visai žmonijai…

Išrandami vaistai, galintys sustabdyti genetines mutacijas, tačiau filmo herojų laukia ne vienas pavojingas susirėmimas tiek su Vyriausybės pajėgomis, tiek su jų pikčiausio priešo Magneto organizacija…

Rež. Brettas Ratneris (“Pinigų kalba”, “Piko valanda”, “Piko valanda 2”, “Raudonasis drakonas”).

Vaidina: Patrickas Stewartas (“Sąmokslo teorija”, „Iksmenai“, „Iksmenai 2”), Hugh Jackmanas (“Iksmenai”, “Iksmenai 2”, “Tokia, kaip ir tu”, “Operacija “Kardžuvė”, “Van Helsingas”), Ianas McKellenas (“Gabus mokinys”, “Žiedų valdovas. Žiedo brolija”, “Žiedų valdovas. Dvi tvirtovės”, “Žiedų valdovas. Karaliaus sugrįžimas”, “Iksmenai”, “Iksmenai 2”, “Da Vinčio kodas” ), Halle Berry (“Paskutinis skautas”, “Prezidento sprendimas”, “Iksmenai”, “Operacija “Kardžuvė”, “Iksmenai 2”, “Monstrų puota”, “Pasveikink mirtį kitą dieną”), Famke Janssen (“Auksinė akis”, „Iksmenai“, „Iksmenai 2“, „Gelmių pabaisa“, “Namas ant vaiduoklių kalvos”, “Netark nė žodžio”), Anna Paquin (“Pianinas”, “Iksmenai”, “25 valanda”, “Iksmenai 2”), Rebecca Romijn (“Iksmenai”, “Fatališka moteris”, “Iksmenai 2”), Kelsey Grammeris (“15 minučių”), Aaronas Stanfordas („Iksmenai 2“, „25 valanda“, „Spartanas“), Jamesas Marsdenas (“Iksmenai”, “Iksmenai 2”), Vinnie Jonesas (“Lok, stauk arba šauk”, “Dingti per 60 sekundžių”, “Vagišiai”, “Operacija “Kardžuvė”).