Tristanas ir Izolda
Tristan & Isolde (2006)
Žanras: Drama
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-05-05
Trukmė: 2h 06 min
Cenzas: zzz_N/A

Prieš Romeo su Džiuljeta buvo Tristanas ir Izolda…



VII amžiuje, Britanijoje verda kovos. Po daugelio metų okupacijos, pasitraukus Romos vietininkams, britų gentys pešasi tarpusavyje. Tuo netrunka pasinaudoti Airijos keltų karalius Dončadas (akt.David O‘Hara), ketinantis užgrobti Britanijos salas. Dabar britų gentis išgelbėti gali tik išmintingas ir stiprus valdovas. Toks kaip Lordas Markas (akt. Rufus Sewell) – išmintingas ir toliaregis valdytojas. Jis siekia sujungti visus britus ir pasipriešinti Airijos savivalei gimtosiose žemėse.

Marko įsūnis Tristanas (akt. James Franco) – atsidavęs savo valdovui karžygys. Jis, Marko paliepimu, išvyksta į žygį prieš Dončado karius. Dėka geros strategijos jaunasis karžygys mūšį laimį, tačiau priešai jauną vaikiną nunuodija. Marko mylimąjį įsūnį ištinka koma.

Bendražygiai, manydami, kad Tristanas mirė, pagal senovinį paprotį išplukdo valtele jaunojo karžygio kūną į jūrą.

Dievai pasigaili Tristano ir po kelių dienų jūra išplauna valtelę su jaunuolio kūnu Airijos pakrantėse. Tristanui pasiseka dar kartą – jo bežadį kūną pakrantėse suranda Izolda (akt. Sophia Myles), karaliaus Dončado dukra. Ji supranta, jog karžygys gyvas ir apsiima jį gydyti.

Kai Tristanas atsipeikėja ir pamato savo gelbėtoją, tarp jaunuolių pamažu įsiliepsnoja meilė. Tačiau abu jauni įsimylėję ir romantiškai nusiteikę žmonės nė neįtaria, kokios kliūtys jų laukia.

Netrukus tiesa išaiškėja – Tristanas ir Izolda sužino, kad jų tėvai – pikčiausi priešai, šiuo metu kovojantys dėl galimybės valdyti Britaniją. Jei jų tėvai sužinotų apie šiuos jausmus, geruoju tikrai nei vienam nesibaigtų, juk Tristano ir Izoldos meilė neįmanoma...

Lyg to dar būtų negana, slaptos aistros kankinami jaunuoliai sužino, kad Tristano įtėvis Markas, negalėdamas kitais būdais nugalėti Dončado, susitaria su Airijos valdovu dėl savo vedybų su Izolda. Markas tikisi šiomis vedybomis nutraukti šimtmečius trukusią nesantaiką tarp Airijos ir Britanijos.

Tristanas ir Izolda patenka į spąstus. Tristanas turi atiduoti mylimą moterį savo gerbiamam įtėviui, kuris jį užaugino…

Mylimieji, negalintys pamiršti vienas kito, yra priversti vykdyti savo pareigą. Nuo jų pasirinkimo priklauso dviejų šalių likimai.

Ar gali meilė varžoma tokių didelių apribojimų, jų nepaisyti ?

Režisierius: Kevin Reynolds

Scenarijaus autorius: Dean Georgaris

Prodiuseriai: Moshe Diamant, Lisa Ellzey, Giannina Facio, Elie Samaha

Vaidina: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David O'Hara, Henry Cavill, JB Blanc, Jamie King