Amerikietiška svajonė
American Dreamz (2006)
Žanras: Komedija
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: zzzForum Cinemas (UIP)
Kino teatruose nuo: 2006-06-09
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: zzz_N/A

Begėdiško „Amerikietiško pyrago“ kūrėjas Paulas Weitzas pristato savo naują filmą – įžūlią ir originalią satyrą, kandų žvilgsnį į intrigų kupinus televizijos užkulisius, iki ašarų juokingą pasakojimą apie karščiausią Amerikos televizijos šou!

Savo perrinkimo antrajai kadencijai rytą JAV prezidentas (akt. Dennisas Quaidas) nusprendžia pirmą kartą per ketverius metus atsiversti laikraštį. Tai, ką jis perskaito, sukrečia valstybės vadovą iki širdies gelmių. Pasirodo, viskas yra visiškai ne taip, kaip jis įsivaizdavo! Pasaulis nėra vien juodas ir baltas – toks, kokį jis buvo įpratęs matyti savo vaizduotėje, toks, apie kokį naiviajam prezidentui pasakojo jo patarėjai… Apstulbintas ir sutrikęs jis užsidaro savo miegamajame, kur kiauras dienas praleidžia apsirengęs pižamą ir įbedęs nosį į laikraščius. Baimindamasis, jog šalies vadovą ištiks nervų krizė, vienas jo patarėjų (akt. W. Dafoe) sugalvoja genialų planą. Prezidentas pasirodys visai tautai viešai… populiariausiame Amerikos televizijos šou. Šalies vadovas taps savo paties pamėgto, visus reitingų rekordus viršijančio talentų konkurso „Amerikietiškos svajonės“ teisėjų komisijos nariu!

Šou vedėjas, pasipūtusi, save įsimylėjusi televizijos įžymybė Martinas Tvydas (akt. H. Grantas), garsėja stulbinančia nuojauta ir sugebėjimu atrasti naujas „žvaigždes“. Jo dabartiniai numylėtiniai – talentų konkurso dalyviai: seksuali gražuolė Sali (akt. M. Moore) ir imigrantas Omeras – juokingas, pokštus krečiantis vyrukas, kuris iš tiesų yra… slaptos teroristų organizacijos narys, laukiantis savo vadeivų įsakymo veikti. Sali ir Omeras susirungs „Amerikietiškų svajonių“ finale, kuriame nugalėtoją išrinks pats šalies prezidentas ir Martinas Tvydas. Tai bus išties grandiozinis šou, kurio Amerika ilgai nepamirš!

Rež. Paulas Weitzas („Amerikietiškas pyragas“, „Gyvenimas pagal jį“, „Gera kompanija“)

Vaidina: Hugh Grantas („Keturios vestuvės ir vienerios laidotuvės“, „Protas ir jausmai“, „Noting Hilas“, „Bridžitos Džouns dienoraštis“, „Tegyvuoja meilė!“, „Gyvenimas pagal jį“, „Bridžita Džouns: ties proto riba“), Dennisas Quaidas („Vajetas Erpas“, „Drakono širdis“, „Šiuolaikiniai gladiatoriai“, „Dažnis“, „Narkotikų kelias“, „Diena po rytojaus“, „Gera kompanija“), Mandy Moore („Princesės dienoraštis“), Marcia Gay Harden („Džo Bleko viešnagė“, „Kosmoso kaubojai“, „Mistinė upė“), Willemas Dafoe („Būrys“, „Gimęs liepos 4-ąją“, „Anglas ligonis“, „Greitis 2. Kruizo kontrolė“, „Amerikos psichopatas“, „Žmogus voras“, „Žmogus voras 2“, „Kartą Meksikoje“, „Aviatorius“, „Savas žmogus“), Chrisas Kleinas („Amerikietiškas pyragas“, „Amerikietiškas pyragas 2“, „Mes buvome kariai“, „Tik draugai“), Judy Greer („Staiga trisdešimties“, „Kaimas“, TV serialas „CSI: Majamis“, „Elizabettaunas“), Jennifer Coolidge („Amerikietiškas pyragas“, „Amerikietiškas pyragas 2“, „Amerikietiškas pyragas: vestuvės“, „Užsispyrusi blondinė“, „Užsispyrusi blondinė 2“)