Lemiamas taškas
KP'06 Match Point (2005)
Žanras: Komedija / Drama
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2006-03-23
Trukmė: 2h 04 min
Cenzas: zzz_N/A

Kai varžybų metu teniso kamuoliukas atsimuša tinklą, tai niekuomet neįmanoma nuspėti į kurią aikštelės pusę jis nukris. Tos kelios nežinios sekundės, kol kamuoliukas skrieja ore gali nulemti vieno žaidėjo pergalę arba pralaimėjimą.

Jis – aukštumų bet kokia kaina siekiantis teniso instruktorius ir karjeristas. Ji – lengvabūdiška ir žavi amerikiečių aktorė, susižadėjusi su jo merginos broliu. Abu jie susitinka intrigų primegztame, po ilgos pertraukos į dramos žanrą sugrįžusio Woody Alleno filme "Lemiamas taškas". Nelaimingus susimylėjelius, pasiklydusius tarp aistros ir godumo, vaidina jauni talentai – britas Jonathanas Rhysas Meyersas ir amerikietė Scarlett Johansson, kuri už šį pasirodymą buvo nominuota "Auksinio gaublio" premijai.

Pastarųjų kelių metų Woody Alleno kino forma gadino nuotaiką ne tik kritikams, bet ir jo ištikimiems žiūrovams. Laimei, pirmą kartą per visą režisieriaus karjerą ne Niujorke, bet Londone nufilmuotas "Lemiamas taškas" yra išimtis. Kanuose po premjeros griaudėjo plojimai ir puikios recenzijos. Kalbėta, kad jei juosta būtų parodyta konkursinėje programoje, tai neabejotinai sulauktų prizų. Tai iš dalies įrodo 4 nominacijos "Auksiniam gaubliui" ir "Oskaro" nominacija už geriausią scenarijų, kurio užslėptų gudrybių neįmanoma nuspėti iki paskutinio lemiamo kadro.

"Lemiamas taškas" ne atsitiktinai uždarys "Kino pavasarį" – tai legendinio režisieriaus gero filmo skolos grąžinimas jo gerbėjams.