Prilaikyk liežuvį
Keeping Mum (2005)
Žanras: Juodoji komedija
Sukurta: Entertainment Film Distributors Ltd.
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-03-24
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: zzz_N/A

“Keeping mum“ – tikras angliško juodojo humoro perliukas visiems pasiilgusiems “pono Byno” !



Valteris Gudfelou (akt. Rowan Atkinson) nedidukės parapijos pastorius. Jis visa širdimi atsidavęs tarnystei Dievui: visa galva pasinėręs į pamokslų rašymą ir kitus dvasiškus reikalus.

Pastorius taip apsėstas parapijos reikalais, kad pamiršo, jog tarnauti Dievui dar nereiškia pašvęsti visą savo laiką ir energiją bažnyčiai. Jis pamiršo, kad rūpinimasis savo artimaisiais taip pat yra tarnystė Dievui.

Valterio žmona Glorija (akt. Kristin Scott Thomas) jau seniai neteko bet kokios vilties sulaukti dėmesio iš vyro. Ji vysta be “bažnyčioje prapuolusio” vyro dėmesio, be jaukių vakarų dviese. Kas belieka šeimyniniu gyvenimu nusivylusiai moteriai? Romanas… ?!

Pačioje Valterio panosėje, Glorija užmezga romaną su patvirkusiu golfo treneriu Lencu (akt. Patrick Swayze). O pastorius nieko nė nepastebi. Tačiau tai nestebina – juk Valteris turi tiek daug svarbių reikalų: jis privalo tarnauti Dievui ir rūpintis parapijiečiais. Jis neturi laiko nei žmonai, nei vaikams.

Deja pastoriaus vaikams sekasi ne ką geriau. Jie kenčia, nesulaukdami tėviškos globos ir padrąsinančio žodžio. Valteris nė nepastebi, jog dukra Holi (akt. Tamsin Egerton) kiekvieną savaitę susitikinėja vis su kitu vaikinu, nesąmoningai bandydama kompensuoti tėvo dėmesio stoką, o jaunėlis Pytis (akt. Toby Parkes) tapo mokyklos chuliganų atpirkimo ožiu.

Glorija jaučia, kad jos gyvenimas tapo nekontroliuojamas. Nusivylusi namų šeimininkė baigia išprotėti nuo kaimynų šunų lojimo, nuo platoniškos santuokos, nuo paauglių vaikų išsišokimų ir nuo vienatvės... Pastoriaus žmona kiekvieną naktį karštai meldžia Dievo pagalbos šiam užsistovėjusiam vandeniui išjudinti. Glorijos maldos pasiekia dangų ir pagalba ateina. Tačiau labai keistu būdu...

Į pastoriaus namus atkeliauja miela senučiukė Greis (akt. Maggie Smith) – naujoji namų šeimininkė. Greis - keistoka, tačiau žavi ir išmintinga senutė.

Ji imasi šeimininkės pareigų Gudfelou namuose ir reikia pasakyti, senoji dama turi labai savita supratimą apie namų ūkio priežiūrą ir dar neįprastesnį būdą spręsti iškylančias problemas...

Režisierius: Niall Johnson

Scenarijaus autorius: Niall Johnson, Richard Russo

Vaidina: Rowan Atkinson, Patrick Swayze, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Toby Parkes, Tamsin Egerton