V - tai vendeta
V For Vendetta (2006)
Žanras: Fantastinis veiksmo filmas
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-04-28
Trukmė: 2h 12 min
Cenzas: zzz_N/A

Filmo veiksmas vyksta futuristinėje Britanijoje. III-sis Pasaulinis karas atėjo ir praėjo. Po jo liko baisus chaosas. Jame labai greitai įsitvirtino mažos maištaujančios grupelės. Pasinaudodamos baime, jėga ir tikėjimu „Naująja Britanija“ , jos pavergė visą tautą.

Šiame visiškai naujame pasaulyje pasirodo paslaptinga, kaukėta ir revoliucinga asmenybė „V“. Nuo neapsakomų kančių „V“ išgelbėja jauną švelnią merginą Evey, priglaudžia ją po savo sparnu ir leidžia jai pradėti naują gyvenimą jo „Šešėlių galerijoje“. Laikui bėgant Evey atskleis juodžiausias V praeities paslaptis ir taps keisčiausia jo sąjungininke.

Tuo pat metu kasdien vis daugėja žmogžudysčių tarp naujosios Britanijos vyriausybės narių. Visos žmogžudystės yra tarpusavyje susijusios tokiais giluminiais ryšiais, kokių niekas net neįtaria. Nors vykdomos idėjiniais tikslais, jos yra ir labai asmeniškos. Tai vendeta: totalitarinės Britanijos vyriausybė įtikino žmones, kad juos atakuoja vienas baisus „teroristas“ V. Šis gi, būdamas nepaprastai charizmatiškas ir kovos menus puikiai išmanantis žmogus, siekia atremti kaltinimus ir sukurstyti visuomenę sukilti prieš ją engiančią vyriausybę. Paslaptingasis V pradeda revoliuciją – sukelia du sprogimus Londono centre ir užima vyriausybės kontroliuojamą radiją. Tokiu būdu V kursto visuomenę sukilti prieš vyriausybės tironiją ir priespaudą. Įgyvendinti svarbiausią paslaptingojo V idėją – sugrąžinti laisvę ir tiesą į apgavystėse, korupcijoje ir žiaurumuose paskendusią visuomenę – jam padės trapioji gražuolė Evey, tamsiausiose V paslaptyse atradusi didžiausią tiesą apie save.

Režisierius: James McTeigue (pirmasis režisieriaus asistentas trilogijoje „Matrica“ ir „Žvaigždžių karai: Epizodai I-III“)

Scenaristai: Andy Wachowski ir Larry Wachowski (trilogija „Matrica“)

Prodiuseris: Joel Silver (trilogija „Matrica“, „Gotika“, „Vaško namai“)

Vaidina: Natalie Portman („Arčiau“, „Žvaigždžių karai: Epizodai I-III“)

Hugo Weaving (trilogija „Matrica“, trilogija “Žiedų valdovas”)

Stephen Rea („Interviu su vampyru“, „Žmogžudystė.lt“)