Ugnies siena
Firewall (2005)
Žanras: Veiksmo trileris
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-04-14
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Kompiuterių apsaugos specialistas Džekas Stenfildas dirba Sietle įsikūrusiame Landrock Pacific banke. Patikimas aukščiausio rango vadovas karjeros laiptais pakilo ir puikiausią reputaciją užsitarnavo sukūręs efektyviausią pasaulyje kompiuterinę apsaugos sistemą, apsaugančią banko finansinius indėlius nuo nuolatinės kasdien tobulėjančių Interneto hakerių grėsmės. Puikus atlyginimas leidžia Džekui, jo architektei žmonai Betei ir dviems vaikams gyventi sotų ir patogų gyvenimą, kas būtinai reiškia gražų namą puikioje kaimynystėje už miesto.

Džeko sukurta apsaugos sistema yra beveik tobula. Yra tik vienas trūkumas, apie kurį Džekas nepagalvojo – tai jis pats. Tai silpnoji sistemos vieta, kuria vienas nuožmus ir sumanus vagis jau pasiruošęs pasinaudoti.

Bilas Koksas jau daugelį mėnesių atidžiai seka Džeką ir jo šeimą. Skaitmeninės vaizdo įrašymo įrangos ir miniatiūrinių mikrofonų pagalba jis smulkmeniškai seka šeimos internetinius įpročius, pasiklauso telefoninių pokalbių, stebi kasdieninę rutiną ir net pasiklauso pačios intymiausios informacijos. Jis žino vaikų draugų vardus, ligas, kuriomis sirgo vaikai, jų kaimynystę saugančios saugos tarnybos tapatybės kodą. Didžiąją metų dalį praleidęs metodiškai tyrinėdamas kiekvieną Džeko asmenybės aspektą, dabar jis yra pasiruošęs veikti.

Padedamas kelių savanaudžių bendrininkų, Bilas užima Stenfildų namą, o Betę ir vaikus jų pačių namuose paima įkaitais. Norėdamas išgelbėti šeimą, Džekas turi prieš savo valią pavogti iš Landrock Pacific banko 100 milijonų dolerių. Koksui kruopščiai numačius ir užblokavus visus įmanomus pabėgimo kelius, atkirtus ryšius su visais įmanomais draugais ir pažįstamais, o žmonai ir vaikams rizikuojant gyvybe, Džekas yra priverstas surasti spragą savo paties sukurtoje neįveikiamoje apsaugos sistemoje, kad galėtų perpumpuoti pinigus į ofšorinę pagrobėjo sąskaitą. Tokiu būdu visi kaltinimai krenta Džekui ir nelieka jokių elektroninių įrodymų, kad Bilas Koksas kada nors egzistavo.

Bilui Koksui nuolat stebint, Džekas Stenfildas turi vos kelias valandas, kad padarytų rizikingus pervedimus, tuo pat metu karštligiškai ieškant spragos paties Kokso sukurtoje nepralaužiamoje apgavysčių ir netikrų tapatybių sistemoje. Tik pergudravęs Kokso žaidimą, Džekas galės išgelbėti savo žmoną ir vaikus.

Rež: Richard Loncrain (“Vimbldonas“, „Ričardas Trečiasis“)

Vaidina: Harrison Ford (filmų serija „Indiana Džouns“, „Prezidento lėktuvas“, „Paklydėlės širdys“, „K-19”), Paul Bettany („Nuostabus protas“, „Dogvilis“), Virginia Madsen („Klystkeliai“)