Prodiuseriai
Producers, The (2005)
Žanras: Muzikinė komedija
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-03-17
Trukmė: 2h 14 min
Cenzas: zzz_N/A

1959-ieji metai. Buvęs garsus Brodvėjaus prodiuseris, dabar jau nusenęs Maksas Bialystokas (akt. Nathan Lane) sunkiai suduria galą su galu, o tai prabangą mėgstančiam vyrui pati didžiausia kančia. Norėdamas prasimanyti pinigėlių, Maksas priverstas asistuoti senyvoms damoms, karts nuo karto aplankančioms jį dėl pramogos. Maksui gerokai tenka pasmailinti liežuvį, kol išpeša čekį iš garbaus amžiaus moteriškių…

Vieną dieną Makso ofiso tarpduryje pasirodo Leo Blumas (akt. Mathew Broderick) – apskaitininkas, popieriuose paskendusi ofiso pelė ir šiaip nykus tipelis. Tačiau šis pilkas buhalteris pas Maksą atėjo su idėja: „aš noriu būti prodiuseris“, - yra nusprendęs Leo, - “aš noriu šlovės, jaudulio ir pinigų !” Ir visai netikėtai ši kontoros žiurkė pamėtėja genialią idėją, kaip susižerti gražaus pinigėlio.

Planas paprastas: reikia susirasti niekam tikusį scenarijų, surinkti kaip galima daugiau pinigų jo pastatymui, išpūsti reklamos burbulą ir, išleidus kuo mažiau pinigų jo pastatymui, skirtumą susižerti į kišenę. Po visiško fiasko niekas pinigėlių nepasiges. Belieka imtis šio keisto plano įgyvendinimo !

Pirmas žingsnis – scenarijus. Niekam tikusį scenaristą Maksas ir Leo netrunka surasti – tai nukvakęs “menininkas”, naciams simpatizuojantis Francas Lybkindas (akt. Will Ferrel), paruošęs totaliai nevykusį miuziklo scenarijų – „Hitlerio pavasaris“. Scenarijus toks nevykęs, kad naujai iškepti partneriai nė neabejoja jo nesėkme.

Kadangi apsukrusis Maksas tiesiog gimęs traukti pinigėlius iš „meno gerbėjų“ – senyvų damų, belieka surinkti nevykėlių komandą miuziklo pastatymui: kuo prastesnį režisierių ir žinoma, niekam tikusius aktorius.

Maksui ir Leo nusišypso sėkmė: buvusio prodiuserio ofiso tarpduryje išdygsta “seksbomba” švedė Ula (akt. Uma Thurman). Vyrukai taip susižavi mergina, jog ji tampa ne tik pagrindine aktore, bet ir jų visų reikalų patikėtine.

Makso ir Leo planas suveikia – reikalai klostosi kaip sviestu patepta: nevykęs scenarijus, nevykęs režisierius, nevykę aktoriai. Nesėkmė garantuota. Premjeros vakarą Maksas jau trina delnais, užuosdamas pinigų kvapą, Leo svajingai sekioja akimis Ulą, labiausiai nevykusio miuziklo pažiūrėti susirinkusi sausakimša salė, pamažu kyla uždanga… Telieka sulaukti momento ir susižerti pinigėlius į kišenę.

Tačiau Makso ir Leo laukia staigmena. Įvyksta tai, ko jie visai nesitikėjo - vietoj visiško fiasko, miuziklas sulaukia milžiniškos sėkmės !

Atrodo, tai ne istorijos pabaiga, o tik pradžia...

Režisierius: Susan Stroman

Scenarijaus autorius: Mel Brooks, Thomas Meehan

Vaidina: Uma Thurman, Will Ferrel, Mathew Broderick, Nathan Lane, Garry Beach, Rodger Bart