Sklinda gandai
Rumour Has It (2005)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-02-10
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: zzz_N/A

Sara yra visiškai pasimetusi. Ji sutiko tekėti už savo vaikino Džefo, bet nėra tikra, ar jos sprendimas yra teisingas. Jos žurnalistės karjera yra įstrigusi ties nekrologų skyreliu laikraštyje „The New York Times“, o jos sesuo Eni nekantrauja ištekėti už savo teniso partnerio. Sara privalo dalyvauti vestuvėse, kas reiškia, kad ji turi grįžti namo į Kaliforniją, į Pasadeną, ir ... leisti laiką su savo šeima.

Kiek Sara prisimena, ji visada buvo juoda avelė šeimoje, niekaip nerandanti savo vietos. Ji labai myli savo tėvą ir seserį, bet negali pakęsti jų patenkintų gyvenimų su užmiesčio klubais ir teniso partijom. Grįžimas namo jai reiškia nemalonių minčių apie nuobodų ir nusistovėjusį gyvenimą, kurio labiausiai baiminasi, atgaivinimą.

Vienintelis dalykas, kuris daro jos kelionę pakenčiamą, yra jos kandi senelė Katerina, kuri leidžia suprasti, kad Sara yra ne vienintelė maištautoja šeimoje. Mat prieš trisdešimt metų, likus vos kelioms dienoms iki vestuvių, Saros mama buvo pabėgusi iš namų su paslaptingu nepažįstamuoju. Įdomiausia yra tai, kad tuo pat metu Pasadenoje pasklido gandai apie tai, kad jauna moteris buvo pabėgusi su paslaptingu jaunuoliu, kuris, savo ruožtu, buvo suviliotas jaunosios moters motinos. Skandalingi gandai virto knyga, o knyga – filmu.

Dabar, pačiame sesers vestuvių įkarštyje, Sara pradeda karštligiškai ieškoti 1967-ųjų filmo „Absolventas“ vaizdajuostės. Ji įsitikinusi, kad jos šeima galėjo įkvėpti knygą, o vėliau ir filmą. Jaunoji moteris tikriausiai yra jos mama, o viliotoja motina – Katerina. Kyla vienintelis klausimas – kas yra paslaptingas nepažįstamasis?

Tikėdama, kad sena istorija gali būtu raktas į jos tikrąją tapatybę, Sara išsiunčia Džefą i Niujorką, o pati skrenda į San Franciską ieškoti mamos klasioko Bo, kuris dabar yra garsus interneto milijonierius. Žmogus, kurį ji sutinka toli gražu yra ne jos prarastasis tėtis, o kažkas, ką ji galėtų įsimylėti... arba tiesiog pasimylėti. Šis keistas susitikimas su žmogumi, įkūnijančiu visą nuotykio ir jaudulio dvasią, kurios ji ilgėjosi visą gyvenimą, netikėtai vėl grąžins ją į šeimą, kurią ji puikiai pažįsta, bet nelabai nesupranta...

Režisierius: ROB REINER

Vaidina: Jennifer Aniston (TV serialas „Draugai“), Kevin Costner (“Asmens sargybinis“), Mark Ruffalo, Shirley MacLaine