Rašalo širdis
Inkheart (2008)
Žanras: Fantastinis nuotykių filmas
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2009-03-06
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

PAGAL PASAULINĮ KORNELIJOS FUNKĖS BESTSELERĮ

Net ir išgalvotoms istorijoms ateina laikas, kai jos gali tapti tikrove

Kelionė į stebuklingą knygų pasaulį, kur kiekviename puslapyje laukia nuotykiai.

Megė gyvena storų, plonų, senų ar naujų knygų pasaulyje. Jos tėtis – knygrišys Mo Folchartas. Jis turi unikalią galią garsiai skaitydamas iš knygos pasaulio atgaivinti literatūros kūrinių herojus. Taip jų namuose atsiranda įvairiausių plunksnelių, batukų ar kitų mielų daiktelių.

Kartą iš fantastinės knygos „Rašalo širdis“, kurią mergaitės tėtis garsiai skaitė, į jų pasaulį atkeliavo piktadarys Ožiaragis, jo tarnas Basta, Dulkėtasis Pirštas bei kitos tamsiosios būtybės, o Megės mama amžiams pradingo knygos puslapiuose. Tokia taisyklė - jei kas nors iš knygos atkeliauja į mūsų pasaulį, tai kas nors iš jo yra nuskraidinamas į knygą, kad pakeistų naujai atsiradusį.

Taip kartą dingsta ir pats Mo. Piktasis Ožiaragis siekia susirinkti visus „Rašalo širdies“ egzempliorius, o Megės tėtį Stebuklingąjį Liežuvį įkalinti, kad šis skaitytų tik jam ir jam vienam krautų turtus iš perskaitytų knygų.

Megei nieko kito nebelieka, kaip drauge su tikrais ir netikrais draugais skubėti tėčiui į pagalbą. Mergaitei, tetai Elinorai, Dulkėtajam Pirštui ir iš knygos „Arabiška naktis“ atvykusiam berniukui Faridui teks patirti daugybę nuotykių. Jie turės surasti dar vieną „Rašalo širdies“ egzempliorių, kad galėtų Ožiaragį nusiųsti atgal į knygos puslapius, o Dulkėtąjį Pirštą sugrąžinti atgal į jo namus, kurių jis taip ilgisi.

Užburianti ir magiška istorija apie gėrio ir blogio kovą, tikrovę ir fantastinį knygos pasaulį, kuris ne visada toks viliojantis, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Režisierius: IAIN SOFTLEY („Nežinoma planeta“, „Hakeriai“, „Raktas“)

Aktoriai: BRENDAN FRASER („Mumija: Drakono Imperatoriaus kapas“, „Avarija“, „Mumija“, „Kelionė į žemės centrą“ ir kt.) ANDY SERKIS („Prestižas“, „Žiedų valdovas“, „Staiga trisdešimties“ ir kt.) SIENNA GUILLORY („Eragonas“, „Absoliutus blogis 2“,“Tegyvuoja ,meilė“ ir kt.) PAUL BETTANY („Da Vinčio kodas“, „Dogvilis“,“Nuostabus protas“ ir kt.) ELIZA BENNET(„Supernova“, „Auklė Makfi“ ir kt.)