N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
13
13 (2010)
Žanras: Trileris / Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-11-05
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Jaunas naivus vaikinas prisiima negyvo vyro tapatybę ir patenka į pogrindį. Čia karaliauja jėga, pinigai, nelegalios lažybos ir dideli pinigai. Jis patenka į pasaulį, kuriame už uždarų durų vyrai la-inasi iš kitų vyrų gyvybių.

Vincas (akt. Sam Riley) pasisavina mirusio žmogaus tapatybę, tačiau jis nė nenutuokia, kur tai nuves. O nuveda į pogrindinį pasaulį, kuriame „kovos be taisyklių“ atrodo tarsi vaikų žaidimai. Vincas patenka į nelegalias lažybas: čia vyrai stato pinigus lažindamiesi iš kitų vyrų gyvybių. Žaidimas vyksta rusiškos ruletės principu – kas išliks gyvas yra visiškas atsitiktinumas, o pralaimėjusiųjų... na, jų nebūna: po varžybų lieka tik laimėjusieji ir lavonai. Vincas, pasisavinęs kito žmogaus vardą, patenka į besivaržančiųjų gretas. Dabar jis – vienas iš tų, kurių gyvybė priklauso nuo vienintelio gaiduko spragtelėjimo. Tokių nelaimėlių yra trylika. Jie varžybose atsidūrė, nes tiesiog neturėjo kito pasirinkimo: Džesis Džefersonas (akt. Mickey Rourke) čia pateko iš kalėjimo, Ronaldas Linas (akt. Ray Winstone) – iš psichiatrinės ligoninės... Apie pasišalinimą iš žaidimo jiems nė neverta galvoti. Turtingi vyrukai, tokie kaip Džasperas (akt. Jason Statham), už žaidėjų galvas stato pasakiškas sumas. Kraujas ir adrenalinas kutena slapčiausias jų aistras. Visi žino, jog šiame žaidime pralaimėjusiųjų nebus. Bus tik vienas laimingasis, likęs gyvas...

„13“ – prieš penkerius metus pasirodžiusio režisūrinio Gela Babluani debiuto „13 Tzameti“ naujoji versija, kurioje režisierius surinko pasigardžiavimo vertą žvaigždžių komandą: Jason Statham, 50 Cent, Mickey Rourke ir daugelį kitų.

Režisierius: Gela Babluani

Aktoriai: Jason Statham, 50 Cent, Mickey Rourke, Alexander Skarsgard, Emmanuelle Criqui, Sam Riley, Ray Winston