Amaya
Amaya (2010)
Žanras: Komedija / Drama
Sukurta: Latvija, Honkongas
Platintojas: Meed films UAB
Kino teatruose nuo: 2010-09-17
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A

Po dramatiško išsiskyrimo su mylimąja Lori (akt. Kristine Neverauska), romantikas Polas (akt. Andrius Mamontovas) leidžiasi į klajones po pasaulį. JAV, Čilė, Japonija, Indija, Tailandas... Prabėga treji metai, ir Polas atsiduria Honkonge. Čia likimas vyrą suveda su moterimi vardu Amaya (akt. Kaori Momoi) ir jos komiška šeimyna. Gilindamasis į kojų masažo subtilybes Amayos brolio Tao (akt. Lau Dan) masažo salone, „keistuolis“ vakarietis Polas susipažįsta su gražuole Jasmine (akt. Monie Tung). Tačiau preities jausmai nenori paleisti vyro iš savo glėbio ir atgimsta netikėčiausiu metu netikėčiausioje vietoje. Trys skirtingos moterys padeda Polui išgyventi dar nepatirtas žodžių „meilė“, „ilgesys“, „džiaugsmas“, „išsiskyrimas“ prasmes ir iš naujo atrasti gyvenimo pilnatvę. Filme tyrinėjamas ne tik žmogiškųjų santykių žemėlapis, bet ir kultūriniai Rytų ir Vakarų skirtumai, kasdieniame gyvenime išvirstantys į komiškas, kartais absurdiškas situacijas.

2008 metais Lietuvos kino ekranuose sužibėjęs drama „Nereikalingi žmonės“, režisierius Maris Martinsons pristato naujausią savo darbą – švelnią, subtilios ironijos ir humoro nuspalvintą meilės istoriją „AMAYA“, kurios veiksmas rutuliojasi egzotiškajame Honkonge. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė viena garsiausių Lietuvos muzikos, teatro ir kino asmenybių Andrius Mamontovas bei Japonijos kino žvaigždė Kaori Momoi, Lietuvos žiūrovams pažįstama iš milžiniško pasisekimo sulaukusios dramos „Geišos išpažintis“. Andrius Mamontovas yra ir filmo kompozitorius bei specialiai filmui parašytų meilės baladžių „Heal“ ir „World Is Full of Love“ autorius ir atlikėjas. Dainos „Heal“ vokalinę partiją atliko įstabaus balso savininkė kanadietė Monica Blaire.

Romantiška kelionė po žmogiškuosius jausmus, egzotiškas kultūras ir svaiginančius Honkongo peizažus.

Režisierius: Maris Martinsons

Scenarijaus autorius: Maris Martinsons

Prodiuseriai: Linda Kruklė, Chen On Chu

Operatorius: Gints Berzins

Kompozitorius: Andrius Mamontovas

Studija: Krukfilms, October Pictures

Vaidina: Andrius Mamontovas, Kaori Momoi (“Geišos išpažintis”), Dexter Fletcher, Kristine Nevarauska, Shiu Hung Hui, Lau Dan.