N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pradžia
Inception (2010)
Žanras: Trileris, mistinis
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2010-07-23
Trukmė: 2h 37 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kino standartus laužantis režisierius Kristopheris Nolanas 10 metų jubiliejaus proga į didžiuosius ekranus gražina naujausiomis vaizdo technologijomis atnaujintą fantastinį specialiųjų efektų filmą „Pradžia“. Pamatykite jį tokį, kokiam pasirodyti jam ir buvo lemta!

Sapnas. Idėja. Mintis. Ar gali mus supantis pasaulis būti nerealus?

L.DiCaprio vaidinamas herojus valdo kontorą, kurios darbuotojai sugeba pasinerti į žmonių sapnus bei implantuoti naują informaciją ar panaikinti seną. Naujas užsakymas – už viliojantį atlyginimą reikia įsiskverbti į sėkmingo verslininko smegenis bei įrašyti informaciją, kuri leistų jo konkurentams pakoreguoti verslininko mąstyseną.

Domas Cobb (akt. Leonardo DiCaprio) -- talentingas vagis, geriausias savo srities specialistas.

Tai jį padarė geidžiamiausiu žaidėju šnipinėjimo pasaulyje. Tačiau taip pat pavertė ir tarptautiniu bėgliu bei kainavo viską, ką jis kada nors mylėjo.

Netikėtai D.Cobbui pasiūloma galimybė visa tai susigrąžinti. Vienas paskutinis darbas gali jam sugrąžinti buvusį gyvenimą, tačiau tik tuo atveju, jeigu jam pavyks atlikti neįmanoma.

Tačiau paaiškėja, kad vietoje tobulo apiplėšimo D.Cobbui ir jo komandai reikia ne pavogti idėją, bet patiems ją įdiegti.

Jei jiems pasiseks, tai bus tobulas nusikaltimas. Tačiau joks kruopštus suplanavimas ar kompetencija negali paruošti komandos pavojingam priešui, kuris, panašu, numato kiekvieną būsimą jų žingsnį.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Christopher Nolan

Vaidina: Leonardo DiCaprio („Kuždesių sala“, ,Nerimo dienos“, „Melo pinklės“, „11-ta valanda“, „Infiltruoti“, „Aviatorius“, „Pagauk, jei gali“, „Paplūdimys“, „Titanikas“), Ken Watanabe („Vampyro padėjėjas“, „Laiškai iš Ivo Džimos“, „Geišos išpažintis“, „Betmenas: Pradžia“, „Paskutinis Samurajus“), Joseph Gordon-Levitt („Eilinis Džo. Kobros prisikėlimas“, „Women in trouble“, „Stebuklas prie Santa Anos“, „Saugokis!”, “Lobių planeta”);