N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Tobula žmona
La bonne épouse (2020)
Žanras: Komedija
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: VLG filmai, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-10-16
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Drauge su vyru (François Berléand) Poletė Van Der Beck (Juliette Binoche) vadovauja namų šeimininkes ruošiančiai mokyklai. Van Der Beckai vykdo subtilią misiją – čia atvykstančias paaugles per dvejus metus paverčia tobulomis žmonomis. Mokymo programa mergaitėms teigia, jog gera žmona visą laiką skiria namų ruošai, yra klusni, pasiaukojanti ir pavaldi vyrui.

Po staigios sutuoktinio mirties, Poletė susiduria su siaubinga naujiena – Van Der Beckų mokykla pasirodo esanti ant bankroto slenksčio! Padedama ekscentriškos įseserės Gilbertos (Yolande Moreau) ir griežtos vienuolės Marijos Teresės (Noémie Lvovsky) moteris privalo pamiršti namų šeimininkės vaidmenį ir imtis verslo, tačiau situacija pasirodo esanti ne iš lengvųjų. Koją kiša tarsi iš po žemių išdygusi pirmoji Poletės meilė Andrė (Edouard Baer), studenčių nenoras ruoštis geriausios namų šeimininkės TV laidai ir 1968-aisiais Prancūzijoje pūtę laisvės vėjai, moteris raginę vaduotis iš vyrų priespaudos. Visuomenėje įsišaknijant feministėms idėjoms, gilūs Poletės įsitikinimai ima svyruoti – nejaugi pasaulis sugrius, jeigu tobula žmona ims mėgautis gyvenimu, ras laiko sau ir taps nepriklausoma?

Lyčių lygybės tema kalbanti satyrinė komedija „Tobula žmona“ į kino ekranus sugrąžina Juliette Binoche, žiūrovus perkelia į septintojo dešimtmečio Prancūziją ir supažindina su čia aktyviai veikusiomis namų šeimininkių mokyklomis, šiandien esančiomis tik istorija.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Martin Provost

Scenarijus: Martin Provost, Séverine Werba

Vaidina: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky, François Berléand, Édouard Baer, Marie Zabukovec, Anamaria Vartolomei, Lily Taïeb, Pauline Briand, Armelle