N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'19: Žizel
Bolshoi Ballet'19: Giselle (2020)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2020-01-26
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Žizel (Giselle) – Adolfas Adamas (Adolphe Adam)

A. Adamo baletas „Žizel“ yra vienas gražiausių romantinių baletų istorijoje. Pirmą kartą parodytas 1841 m. Paryžiuje, baletas iki šiol išlieka vienas populiariausių bet kurio teatro repertuare. Nelaimingos meilės, išdavystės, kilnumo ir pasiaukojimo temos jaudina kūrėjus iki mūsų dienų, o pagrindinis Žizel vaidmuo yra kiekvienos balerinos svajonė. Šiame sezone „Forum Cinemas“ žiūrovai turės galimybę pamatyti visiškai naują choreografo Aleksejaus Ratmanskio „Žizel“ pastatymą.

Ruduo šalia Reino. Kaimiečiai renka vynuogių derlių. Su jais – ir paprasta mergina Žizel: jauna, graži, visuomet geros nuotaikos ir pasirengusi padėti. Aplink žavią merginą sparną ima rėžti netrukus turintis vesti Silezijos kunigaikštis Albrechtas ir netrukus susuka naiviai merginai galvą. Deja, netrukus paaiškėjus tiesai apie jos staiga ir beprotiškai įsimylėtą jaunuolį, silpna Žizel širdis neatlaiko. Mergina miršta.

Nelaimingos įsimylėjėlės vėlę apsiima globoti panašaus likimo moterys – vilisos. Kiekviena jų turi savų nuoskaudų ir keršija už jas labai rafinuotu būdu. Vidurnaktį pakilę iš kapų, moterys ima šokti. Jei neatsargus ar smalsus jaunikaitis pastebi vilisas, šios įtraukia jį į šokio sūkurį ir nepaleidžia tol, kol jaunuolis krenta negyvas. Išgirdę Žizel istoriją, vilisos nusprendžia atkeršyti Albrechtui. Ir tik karštai mylinti Žizel širdis sužlugdo jų planą. Nors ir siaubingai nuvargęs, Albrechtas išgyvena, o Žizel siela, savo gerumo ir meilės dėka panaikinusi vilisų keršto prakeiksmą, pagaliau gali ramiai ilsėtis.

Muzika: Adolfas Adamas

Choreografija: Aleksejus Ratmanskis.

Tiesioginė transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 2 valandos 30 minučių (1 pertrauka).

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.