N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Madam Baterflai
Opera'19: Madama Buttterfly (2019)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2019-11-19
Trukmė: 3h 32 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Madam Baterflai (Madama Butterfly) – Džiakomas Pučinis (Giacomo Puccini)

XX-ojo amžiaus pradžios Japonija. Jaunas amerikiečių laivyno leitenantas Pinkertonas, susižavėjęs japonų kultūra, įsimyli ir nusprendžia vesti jauną geišą Čio Čio San, dar žinomą madam Baterflai vardu. Čio Čio San šeima kažkada buvo turtinga ir įtakinga, tačiau visa tai prarado. Gyvenimas privertė merginą tapti geiša. Prisipažinusi Pinkertonui, kad jai – vos 15, mergina sutinka tekėti už amerikiečio. Leitenanto paraginta, Čio Čio San išsižada savo protėvių religijos ir pasirenka krikščionybę. Apie tai sužinojęs merginos dėdė ją prakeikia.

Praeina keleri metai. Pinkertonas tarnauja laivyne ir seniai nesirodė savo namuose Nagasakyje. Vieną dieną į duris pabeldžia Pinkertono laišku nešinas Amerikos konsulas Šarplesas. Nutuokdamas, kas rašoma laiške, jis nesiryžta pranešti Čio Čio San blogų naujienų – ypač po to, kai mergina jam parodo savo meilės vaisių, apie kurį Pinkertonas dar nieko nežino. Pažadėjęs papasakoti leitenantui apie vaiką, konsulas išeina. Tą patį vakarą uoste prisišvartuoja Pinkertono laivas. Džiaugsmingai nusiteikusi Čio Čio San išpuošia namus, laukdama sugrįžtančio vyro. Tačiau jis grįžta ne vienas, o su jauna nepažįstama amerikiete – naująja savo žmona. Sugėdintas tarnaitės žvilgsnio, leitenantas pasprunka. Čio Čio San pamato amerikietę ir pati viską supranta. Apkabinusi sūnų ir užrišusi jam ant akių raištį, madam Baterflai sau į širdį smeigia tą patį durklą, kuriuo nusižudė jos tėvas. Tą pačią akimirką iš už durų pasigirsta Pinkertono balsas, šaukiantis jos vardą.

Dirigentas: Pier Giorgio Morandi

Atlikėjai: Hui He, Plácido Domingo, Elizabeth DeShong, Andrea Carè.

Trukmė: 3 valandos 12 minučių (2 pertraukos)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.