N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Milijardierių klubas
Billionaire Boys Club (2018)
Žanras: Drama, trileris, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-07-27
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

1983 metais Pietų Kalifornijoje Džozefas Henris Gamskis, pravarde Džo Hantas, įkūrė uždarą socialinį klubą BBC (pagal savo mėgstamo restorano pavadinimą) ir pradėjo reklamuoti investavimo galimybes. Iškalbos dovana pasižymėjęs Hantas netruko savo idėjomis ir lengvo uždarbio potencialu sudominti turtingų tėvų atžalas, susirinko pradinį kapitalą ir veikla užsisuko. Dėl minėto klubo narių padėties visuomenėje klubas netrukus buvo pakrikštytas „Milijardierių klubu“ (Billionaire Boys Club). Nei darbo, nei specifinių žinių ar išmanymo reikalavęs Džo reklamuotas būdas greitai užsidirbti auksinį jaunimėlį traukė kaip medus bites.

Žinoma, tai buvo ne kas kita, kaip elementari klasikinė Ponzi schema, kuomet iš naujų indėlių mokamos didelės palūkanos senesniems investuotojams. Los Andželo turtuolių vaikai maudėsi prabangoje ir džiūgavo sėkmingai įsitvirtinę investiciniame versle, pats Džo Hantas, pernelyg nepiktnaudžiaudamas, apdairiai kaupė sau kapitalą, kol vieną dieną viskas baigėsi. Pirmasis nesklandumas, kaip dažniausiai būna tokiose schemose, nebuvo nei didelis, nei keliantis nerimą. Tačiau po jo greitai sekė kiti ir, nespėjus susivokti ar atsitokėti, reikalai tapo visiškai nekontroliuojami, o galų gale baigėsi žmogžudyste.

Pagal tikrą istoriją sukurtoje juostoje vaidina visas jaunosios kartos aktorių žvaigždynas: Ansel‘is Elgort‘as („Vaikis ant ratų“, „Dėl mūsų likimo žvaigždės kaltos“), Taron‘as Egerton‘as („Kingsman. Slaptoji tarnyba“, „Erelis Edis“), Emma Roberts („NERVE: drąsos žaidimas“, „Labas, mes Mileriai“), Suki Waterhouse („Insurgentė“, „Su meile, Rouzė“), Billie Lourd („Žvaigždžių karai: Paskutiniai Džedajai“, TV serialas „Amerikietiška siaubo istorija“), Jeremy‘is Irvine‘as („Karo žirgas“, „Mamma Mia! 2”). Vieną paskutinių savo vaidmenų, prieš seksualiniam skandalui sugriaunant jo karjerą, šiame filme suvaidino ir Kevin‘as Spacey‘is.

Intrigų, apgavysčių ir įtampos kupina juosta „Milijardierių klubas“ Lietuvos kino teatruose pradedama rodyti liepos 27 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius: James Cox

Scenaristas: James Cox, Captain Mauzner

Vaidina: Kevin Spacey, Cary Elwes, Taron Egerton, Emma Roberts, Ansel Elgort, Judd Nelson