Įvairaus amžiaus žiūrovams
SCAN'16: KITAPUS
SCAN'16: S ONE STRANE (2016)
Žanras: Drama, trileris, karinis
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2016-11-03
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Kroatija, Serbija

2016

Nesupraskite manęs neteisingai, ponia...

Jūsų vyras buvo tuose kraštuose. Jis buvo vienas tų...

atsakingų Jugoslavijos kariuomenės žmonių.

Bosnijos karo prisiminimai netikėtai aplanko Zagrebe dirbančią slaugę Vesną (akt. Ksenija Marinković), kai vieną dieną ji sulaukia netikėto skambučio. Jau 20 metų ji gyvena tarp darbo ir namų, o laisvesnėmis akimirkomis padeda savo suaugusiems vaikams – prižiūri anūką ar pagelbėja buityje. Tačiau skambutis į gyvenimą grąžina Vesnos vyrą Zarko, karo nusikaltėlį, karo metais buvusį „kitoje“ pusėje. Vesnos kasdienybė persmelkiama įtampos.

Zrinko Ogresta – kroatų režisierius ir scenaristas – išgarsėjo savitu vizualiniu stiliumi ir gebėjimu pamažu atverti personažų nerimą ir traumas, kurias šie slepia po ramios kasdienybės šydu. Debiutinis Z. Ogrestos filmas „Fragmentai“ (1991 m.) nominuotas Europos kino akademijos apdovanojimui. „Kitapus“ yra septinta režisieriaus juosta. Jis šiuo metu dėsto režisūrą Zagrebo scenos meno akademijoje, yra Europos kino akademijos narys.

Tag'ai: drama, trileris, moters portretas, karas, vienatvė

Apdovanojimai: Berlyno kino festivalyje gavo „Label Europa Cinemas“ specialųjį apdovanojimą, FEST tarptautiniame kino festivalyje įvertintas „Belgrade Victor“ ir „Nebojsa Djukelic Foundation Award“, Pulos kino festivalyje pelnė „Big Golden Arena“, „Golden Arena“ (už montažą, garsą, režisūrą, geriausią pagrindinio aktoriaus ir pagrindinės aktorės darbą), „Grand Golden Arena“ ir Kroatijos kino kritikų apdovanojimus.

Jums taip pat patiks: Palaima, Ateitis