N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kapitonas Amerika. Pilietinis karas
Captain America: Civil War (2016)
Žanras: Veiksmo, trileris, fantastinis, mokslinė fantastika
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-05-06
Trukmė: 2h 26 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Ypatingų galių turintys superherojai gyvena sau įprastu ritmu – gelbėja pasaulį ir saugo žmoniją nuo blogiečių, o laisvalaikiu tampa eiliniais praeiviais gatvėje. Bet pasaulio gelbėjimas – nelengvas darbas, todėl kartais jie priverda daug nemalonumų valdžiai. Ši – suerzinta superherojų populiarumo ir sukeliamų neramumų, išleidžia naują įstatymą: juo remiantis visi pasaulio sergėtojai nuo šiol privalės nusiimti savo kaukes ir atskleisti tikruosius veidus.

Naujasis įstatymas ne sukiršina herojus ir padalija juos į dvi priešiškas stovyklas. Vienai jų vadovauja Kapitonas Amerika, griežtai pasisakantis prieš valdžios ketinimus paviešinti tikrąsias superherojų tapatybes, o kitai... Geležinis Žmogus. Visų nuostabai, jis pritaria naujajam įstatymui ir kategoriškai nepalaiko kolegų, norinčių likti incognito.

Tačiau pasaulio gelbėtojų tarpusavio nesutarimai – puikus laikas vešėti blogiui...

Brolių režisierių Anthony ir Joe Russo duetas ėmėsi istorijos, kurioje šįkart vienas prieš kitą stos... Kapitonas Amerika ir Geležinis Žmogus!

Filme gausu ryškiausių pasaulio gelbėtojų – be Kapitono Amerikos ir Geležinio žmogaus, žiūrovai pamatys ir Juodąją našlę, Sakalo akį, Žiemos karį, Vanagą, Raudonąją raganą, Žmogų-vorą bei kitus herojus, nužengusius tiesiai iš komiksų puslapių. Tradiciškai juos įkūnys žymiausi Holivudo veidai ir vardai – Chrisas Evansas, Robertas Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Paulas Ruddas, Franask Grillo ir kiti.

Režisierius: Anthony Russo, Joe Russo („Aš, tu ir Diurpi“, „Sveiki atvykę į Kolinvudą“)

Vaidina: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Frank Grillo, William Hurt, Daniel Brühl