N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Grėsmingasis aštuonetas
Hateful Eight (2015)
Žanras: Drama, trileris, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-01-08
Trukmė: 2h 47 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Sukti, šaltakraujai, godūs ir pavojingi, pasipuošę plačiabriaunėmis skrybėlėmis ir ginkluoti rūkstančiais revolveriais – „Grėsmingasis aštuonetas“.

Regis kriminalinių ir veiksmo filmų meistras režisierius Quentinas Tarantino rado naują aistrą – vesterno žanrą. Prieš kelis metus pristatęs stulbinamo populiarumo sulaukusį vesterno filmą „Ištrūkęs Džango“, jis šio žanro imasi dar sykį. Naujausiame jo filme – aštuoni nepažįstamieji suvienyti lauke siaučiančios sniego pūgos ir... godumo.

Po Pilietinio karo prabėgus keliams metams, vaizdingoje Vajomingo kalnų papėdėje siaučia galinga pūga. Žvarbus vėjas ir užpustyti keliai įvairaus plauko prašalaičius, keliaujančius į Red Roko miestelį, suburia diližanų stotelėje – vienintele užuovėja nuo gamtos šėlionių tapusioje smuklėje.

Į ją užklysta premijų medžiotojas Johnas (akt. Kurt Russelas) su savo grobiu – žudike Deize (akt. Jennifer Jason Leigh), kurios vos pasibaigus pūgai laukia teisingumas – virvė ant kaklo. Iš paskos į smuklę įvirsta ir ką tik jų sutikti neaiškūs pakeleiviai – dar vienas premijų medžiotojas Majoras Vorenas (akt. Samuel L. Jackson) ir šerifu prisistatantis Krisas (akt. Walton Goggins).

Atvykėlius nesvetingai pasitinka dar keturi nepažįstamieji – Bobas, pravardžiuojamas „Meksikiečiu“ (akt. Demian Bichir), Osvaldas, pravarde „Mažylis“ (akt. Tim Roth), rūstaus veidos Džo (akt. Michael Madsen) ir buvęs konfederatas Sendis (akt. Bruce Dern).

Už lango dar labiau įsisiautėjus pūgai, neramumai kyla ir smuklės viduje. Ką tik vieni kitus sutikę aštuoni nepažįstamieji jau nėra tokie tikri ar pasibaigus audrai jiems pavyks iš čia ištrūkti gyviems...

Debiutavęs kino festivaliuose, bet oficialiai dar nepristatytas kino teatruose šis filmas jau pasipuošė ne vienu prizu – Holivudo kino apdovanojimuose gavo įvertinimą už „Geriausią metų ansamblį“ ir buvo nominuotas net trims „Auksiniams gaubliams“. Negali nesutikti – filme vaidina kone visi ryškiausio šio amžiaus aktoriai, puikiai pažįstami iš ankstesnių Q. Tarantino filmų – Samuelis L. Jacksonas, Timas Rothas, Michaelas Madsenas, Jennifer Jason Leigh, Kurtas Russellas, Channingas Tatumas ir kiti.

Režisierius: Quentin Tarantino („Ištrūkęs Džango“, „Negarbingi šunsnukiai“, „Nužudyti Bilą“, „Bulvarinis skaitalas“).

Vaidina: Samuel L. Jackson, Tim Roth, Michael Madsen, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell, Bruce Dern, Demian Bichir, Walton Goggins, Channing Tatum