N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Purpurinė kalva
Crimson Peak (2015)
Žanras: Drama, siaubo, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2015-10-16
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



XIX amžiaus šiaurės Anglija. Jauna rašytoja Edita (aktorė Mia Wasikowska) pasižymi ypatinga galia: kiek save prisimena, ji visuomet galėjo regėti kito pasaulio būtybes. Vieno pobūvio metu mergina susipažįsta su žaviu paslaptingu vyriškiu – seru Tomu Šarpu (akt. Tom‘as Hiddleston‘as). Abipusė simpatija netrunka pavirsti meile. Atšokamos vestuvės ir jaunamartė išvyksta gyventi į seną vyro dvarą, kartu su jo seserimi Liusile (akt. Jessica Chastain).

Tikėdamasi, kad nauja vieta ir šeimyninė laimė jai padės pabėgti nuo praeities šešėlių ir gąsdinančio gebėjimo regėti dvasias, Edita netrunka nusivilti. Paaiškėja, kad senasis dvaras nuostabiu pavadinimu „Crimson Peak“ pertekęs šiurpių paslapčių, nusikaltimų ir tragedijų. Dar daugiau – paslapčių kupinas ir jos pačios vyras, seras Tomas bei jo sesuo. Netrukus Edita su siaubu suvokia patekusi į galimai mirtinus spąstus.

Neįtikėtinas kostiumų grožis, spalvos, deriniai, muzika, filmo aplinka, persismelkusi šiurpia estetika - CRIMSON PEAK - šių metų režisieriaus Guillermo del Toro šedevras.

Režisierius: Guillermo del Toro

Scenarijus: Guillermo del Toro, Matthew Robbins

Vaidina: Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska ir kt.