N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Moterys meluoja geriau. Kristina
Moterys meluoja geriau. Kristina (2013)
Žanras: Komedija, romantinis
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Singing Fish
Kino teatruose nuo: 2013-11-29
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Pirmoji lietuviškuoju „Seksu ir miestu“ neretai pavadinamo serialo „Moterys meluoja geriau“ serija buvo parodyta 2008 metų vasario 4 dieną. Prodiuserių kompanija „Videometra“, vadovaujama Rolando Skaisgirio, serialą ėmėsi kurti pagal to paties pavadinimo rašytojos Daivos Vaitkevičiūtės dviejų dalių romaną.

Jau šešis sezonus rodytas vienas populiariausių visų laikų lietuviškas serialas (daugiau nei 500 serijų) pakankamai subrendo, kad būtų perkeltas ir į didžiuosius ekranus. Filme pasakojamas tas laikotarpis, kurio serialo žiūrovai nematė. Tai istorija, kuri nutiko tuo metu, kai Kristina (akt. E.Užaitė) gyveno su Paulium (akt. V.Šapranauskas), tačiau šie įvykiai nebuvo parodyti, nes serialas tada koncentravosi ties kitų personažų gyvenimais.

Filme žiūrovai išvys visus seniai pamėgtus ir artimus herojus: Medą, Marijų, Kostią, Vilmą, Robertėlį, Marijų, Kristiną ir kitus. Būtent Kristinos (akt. Edita Užaitė) istorija atsidurs dėmesio centre. Filmo kūrėjai intriguoja ne tik nenuspėjamu scenarijumi, bet ir naujais personažais. Štai vieną pagrindinių vaidmenų romantinėje komedijoje „Moterys meluoja geriau. Kristina“ sukūrė Andrius Bialobžeskis; juostoje taip pat pamatysite ir Marijoną Mikutavičių.

Filmą režisavo dramaturgas, aktorius ir režisierius Alvydas Šlepikas. Scenarijaus autorius – vienas garsiausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų Edvinas Kalėda.

Režisierius: Alvydas Šlepikas

Scenarijus: Edvinas Kalėda

Prodiuseriai: Rolandas Skaisgirys, Justas Garliauskas, Povilas Skaisgirys

Gamybos vadovė: Greta Kleinė

Operatorius: Marius Komičius

Kompozitoriai: Deivydas Zvonkus, Mindaugas Lapinskis

Dailininkas: Arūnas Čepulis

Kostiumų dailininkė: Liuka Songailaitė

Vaidina: Andrius Bialobžeskis, Edita Užaitė, Karina Stungytė, Džiugas Siaurusaitis, Aušra Štukytė, Ramūnas Rudokas, Inga Norkutė, Marijus Mikutavičius, kt.