Ledo šalis
Frozen (2013)
Žanras: Komedija, animacija, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2014-01-03
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_Senas nenaudoti 2



DĖMESIO! Filmas bus rodomas ir 3D formatu. Būkite atidūs rinkdamiesi seansą.

Hanso Kristijano Anderseno pasakos „Sniego karalienė“ motyvais sukurtas animacinis nuotykių filmas „Ledo šalis“ žiūrovus nukels į neįtikėtino grožio karalystę, vieną birželio dieną netikėtai sukaustomą amžino įšalo ir pasmerkiamą nuolatinei žiemai.

Šį ne kaltą pokštą iškrečia princesės Anos sesuo Elza, kuri jau nuo vaikystės nebesugeba valdyti savo stebuklingų ledinių galių ir todėl daugeliui metų buvo atskirta nuo pasaulio. Elza nusivylusi ir išsigandusi pabėga į kalnus, kad nebekeltų niekam grėsmės. Užsispyrusi jaunėlė Ana net neketina pasiduoti ir leisti sesei dingti po to, kai nesimatė šitiek metų. Ana ryžtasi leistis į speigo gniaužtus sulaužysiančią kelionę, kurioje merginą lydi drąsus alpinistas Kristofas ir jo elnias Svenas.

Deja, iš pirmo žvilgsnio paprasta atrodžiusi išvyka tampa ilga ir varginančia kelione per pūgas, speigus ir snieguotas viršukalnes, siekiant išsklaidyti ledinius Elzės burtus.

Sausio 3-ąją į kino ekranus atkeliausianti pavojinga, bet daug gero žadanti trijulės kelionė Ledo šalies labirintais kupina nuotykių, burtų kiekvienoje sniego gniūžtėje, susitikimų su mistiniais troliais ir lemtinga pažintimi su linksmu sniego seniu Olafu. Anai ir Kristofui tenka grumtis su neįtikėtinomis stichijomis, siekiant išgelbėti karalystę ir jiems brangius žmones.

Režisierius: Chris Buck ir Jennifer Lee

Scenarijus: Chris Buck ir Jennifer Lee

Lietuviškus balsus paskolino: Neringa Nekrašiūtė (Ana), Girmantė Vaitkutė (Elza), Giedrius Arbačiauskas (Kristofas), Sergejus Ivanovas (Olafas), Vytautas Leistrumas (Hansas), Jurgis Damaševičius (karalius), Vytautas Taukinaitis (Oukenas), Saulius Sipaitis (Pabis), Rasa Marazaitė (Bulda), Lina Budzeikaitė (karalienė), Lukas Petrauskas (Kajus), Jonė Dambrauskaitė (Gerda), Justas Tertelis (Veseltono grafas), Nerijus Gadliauskas (Vyskupas), Dovilė Rostovskytė (Paauglė Ana), Neringa Varnelytė (Paauglė Elsa), Laura Norkūnaitė (Ana vaikystėje), Morta Damaševičiūtė (Elza vaikystėje), Šarūnas Meliešius (Kristofas vaikystėje) ir kt.