N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Sėkmės džentelmenai
Dzhentelmeny udachi (2012)
Žanras: Komedija, kriminalinis
Sukurta: Rusija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-12-28
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda



Prieš pat Naujuosius Metus į kino teatrus atkeliauja lyg šventinė eglutė žvilganti, nenuspėjama ir įspūdinga pramoga – naujametinė komedija „Sėkmės džentelmenai“, kuri vyresniems nostalgiškai primins kultinį to paties pavadinimo filmą, o jaunimą džiugins puikiu humoru ir Rusijos kino ir šou verslo žvaigždėmis pagrindinėse rolėse. Projekto autorius yra Timuras Bekmambetovas, komerciškai sėkmingiausių rusiškų filmų ("Likimo ironija arba Laimingų naujų", "Nakties sargyba", "Dienos sargyba") prodiuseris, idėjinis vadas ir režisierius. Taip pat privaloma paminėti, kad šio filmo operatorius yra Ramūnas Greičius, apdovanotas "Sidabrinės gervės" premiją už darbą rekordiškai aplankytame filme "Tadas Blinda. Pradžia".

Nepamirštamo 1971 m. hito motyvai padiktavo originalią idėją perkelti veiksmą į Sankt-Peterburgą Naujųjų metų išvakarėse. Čia gerai žinomus senosios kartos aktorius Jevgeniju Leonovą ir Georgijų Viciną keičia vedatieji šiuolaikinio Rusijos kino aktoriai - Segejus Bezrukovas, Goša Kucenko, Antonas Bogdanovas ir Dato Bachtadzė. Šis filmas patiks visiems, kam patiko "Likimo ironija arba Laimingų naujų" ir "Eglutės".

Aleksėjus Trioškinas (aktorius Sergejus Bezrukovas) darbuojasi šventiškai pasipuošusio Sankt-Peterburgo prekybos centre organizuodamas pramogas vaikams. Tuo tarpu gražiai ir nuodėmės vertai milicijos leitenantei Irinai (aktorė Marina Petrenko) ne šiaip sau pasivaidena, kad jis yra lyg du vandens lašai panašus į pavojingą vagišių Smailiką, kuris iš "Ermitažo" muziejaus pagrobė nacionaliniu Kazachstano simboliu laikomus senovinius Auksinio kario šarvus. Tarptautinio skandalo niekas nenori ir Aleksėjui pasiūloma apsimesti slaptuoju agentu, infiltruotis į Smailiko gaują bei pasišildyti saulėtame Egipte.

Taip įsisiautėja beprotiški nuotykiai Afrikos dykumoje, pabėgimai per smėlio audrą, lenktynės krovininėmis mašinomis, persirengimai vietiniais drabužiais. O kai iš tamsos šešėlių pagaliau išlenda tikrasis Smailikas, tai didvyriui Aleksėjui tenka ryžtis tikram žygdarbiui.



Režisierius: Aleksandr Baranov ir Dmitrij Kiseliov

Operatorius: Ramūnas Greičius

Prodiuseris: Timur Bekmambetov

Vaidina: Sergei Bezrukov, Goša Kucenko, Marina Petrenko ir kt.