Įvairaus amžiaus žiūrovams
Piratai! Nevykėlių kompanija
Pirates: Band Of Misfits (2012)
Žanras: Komedija, animacija, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2012-03-30
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Plastelininės animacijos čempionai iš anglų studijos "Aardman" (prieš šv.Kalėdas jie nupiešė "Kalėdų Senelio slaptąją tarnybą") atsigręžė prie specifinės technologijos, kokia anksčiau nulipdė šauniųjų "Voliso ir Gromito" nuotykius, bėgantį iš nelaisvės "Viščiukų maištą" ir "Srovės nublokštų" peliukų žygdarbius kanalizacijos tunelyje. Jie iškėlė plastelinines bures barzdotų ir ūsuotų piratų laive, kuris plaukia ieškoti aukso ir bando išvengti bermudų trikampio akistatos su jūrų baisa pabaisa.

"Aardman" įkūrėjas ir tėtušis Pete'as Lordas apsisprendė paaukoti šešerius metus fantastiškų nuotykių komedijos režisūrai. Pirmiausiai su savo asistentais jis nupiešė personažų eskizus, pagal kuriuos nulipdė 340 piratų ekspedicijos dalyvių. Po to kiekvienam šarmingai atrodančiam, muštynėms pasirengusiam, dalyvaujančiam ir ironiškais tekstais linksminančiam herojui paruošė skirtingas akių emocijas (apie 140 variantų) ir kalbančių lūpų formas (6818 įvairiausių burnelių). Iš medienos pagamintas didysis piratų laivas svėrė ne mažiau 350 kg ir imitavo plaukimą judinamas aliuminio vielomis. Kameros filmavo nulipdytas, išdrožtas ir suklijuotas situacijas (per savaitę gaudavosi maždaug 4 sekundės medžiagos), o visagalių kompiuterių programos piešė, tobulino, gilino ir užpildė reikalingais fonais bei banguojančia jūra 3D nuotykių magiją.

60 mln. JAV dolerių kainavusiame ambicingoje animacinėje komedijoje vėl išgirsite Rolandą Kazlą, kuris šmaikščiai įgarsino vienaragį elnią ("Medžioklės sezonas atidarytas!") ir Kasiukų miestelio merą ("Hortonas"). Kapitonas kausis su demoniškai pikta ir piratų nekenčiančia Karaliene (Rimantė Valiukaitė), diskutuos apie išradimus su jaunuoju mokslininku Charlesu Darwinu (Dalius Skamarakas) ir konkuruoti šauniausio pasaulyje pirato rinkimuose su viliokle Kardine Lize (Severija Janušauskaitė) bei gudriuoju Juoduoju Belami (Evaldas Jaras). Greičiau lipkite į denį, nes animacija su "Aardman" ženklu išsiskiria originalumu, gudriomis idėjomis, charizmatiškomis asmenybėmis ir juokingais pokalbiais, o lietuviško dubliažo meistrai ištrauks auksinį kozirį iš kortų kaladės.

Režisierius: Peter Lord, Jeff Newitt

Prodiuseris: Susan Breen

Scenarijaus autorius: Gideon Defoe

Muzika: Theodore Shapiro

Lietuviškai dubliavo: Evaldas Jaras, Rolandas Kazlas, Rimante Valiukaitė, Dalius Skamarakas, Severija Janušauskaitė, Tomas Zaibus.