N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Tintino nuotykiai. Vienaragio paslaptis
Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011)
Žanras: Animacija, nuotykių, mistinis , šeimos
Sukurta: JAV, Naujoji Zelandija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2011-10-28
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Dėmesio! Šį filmą bus galima žiūrėti ir 3D formatu.

Tintinas (akt. Jamie Bell) sendaikčių turguje randa nepaprastą senovinio laivo modelį. Jis nusprendžia nupirkti jį dovanų draugui, kapitonui Hedokui (akt. Andy Serkis). Kapitonas, pamatęs laivo modelį, atpažįsta, jog tai jo tolimo protėvio, gyvenusio XVII a., kapitono sero Francio Hedoko laivas - „Vienaragis".

Išdykęs Tintino šuo Sniegelis sulaužo laivo modelį, o netrukus ir pavagiamas pats modelis. Vagystės pėdsakai painūs ir veda nuo vienų durų prie kitų, tik kur dingo „Vienaragio" modelis taip ir neaišku. Tačiau praradimas nublanksta prieš staigmeną: atsitiktinumo dėka - už tai Tintinas turi padėkoti Sniegeliui, sulaužiusiam „Vienaragį" - į Tintino rankas patenka senovinis pergamentas su nuorodom į piratų lobyną. Tačiau tai tik nuorodos - tikslią vietą Tintinas sužinos, suradęs dar du tokius pačius laivo modelius. Tik kur jų ieškoti? Atrodo, jog „Vienaragio" modelių ieško ne tik Tintinas ir kapitonas Hedokas. Jų vaikosi ne vienas ir ne du neaiškūs tipai. Jie dėl laivo modelių pasiruošę net nužudyti. Ramus Tintino gyvenimas baigiasi - dabar jam bet kurią akimirką gresia pavojus. Jam tenka sprukti nuo persekiotojų, dalyvauti susišaudymuose ir bendrauti su ne pačiais maloniausiais tipeliais. Galiausiai visi trys pergamentai patenka į Tintino ir kapitono Hedoko rankas. Lobio koordinatės aiškios, telieka ruoštis į ekspediciją. Tačiau, žinant, kokie nuotykiai lydėjo pergamentų paieškas, ramaus kruizo per vandenyną tikėtis neverta...

Du kino milžinai - Stevenas Spielbergas ir Peteris Jacksonas - dovanoja žiūrovams kvapą gniaužiančią animacinę nuotykių istoriją, pastatytą remiantis XX a. pirmos pusės kultine belgų rašytojo Herge komiksų serija „Tintino nuotykiai". „Tintino nuotykiai: „Vienaragio" paslaptis" tapo populiariausia Herge istorija, o dabar ji pasiekė ir kino ekranus 3D erdvėje.

Režisierius: Steven Spielberg

Scenarijaus autorius: Steven Moffat, Edgar Wright

Kompozitorius: John Williams

Vaidina (įgarsina): Daniel Craig, Jamie Bell, Simon Pegg, Nick Frost, Cary Elwes, Toby Jones ir kt.