Nenurodyta
NeFestivalis kinas trumpai.com
NeFestivalis kinas trumpai.com (2009)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Unspecified
Kino teatruose nuo: 2009-12-04
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: Nenurodyta

Keturių jaunųjų režisierių debiutiniai filmai atskleidžia ir nagrinėja aktualias nūdienos problemas - emigracija, gyvenimo baimė bei alkoholis supina dviejų nepažįstamų vyrų likimus vienam vakarui su netikėta jo atomazga (filmas "Bergenas"), kasdieninė rutina, kuri daugelį iš mūsų yra įstūmusi į neviltį (filmas "Nerutina"). Filme "Jau puiku tik dar šiek tiek" atkleidžiamas ironiškas požiūris į pirmuosius nepriklausomybės metus Lietuvoje bei filmas "Savižudis" pasakoja apie krizę išgyvenantį vyrą, kurio savižudybės planus koreguoja virtinė keistų įvykių . 

NeFestivalis [email protected] pristato geriausių pastarųjų metų lietuviškų trumpametražių filmų programą. Ji sudaryta iš keturių kino filmų „Nerutina“ (rež. Jūratė Samulionytė), „Savižudis“ (rež. Mindaugas Sruogius), „Jau puiku tik dar šiek tiek“ (rež. Lina Lužytė), „Bergenas“ (rež. Andrius Blaževičius). Kino filmai „Nerutina“ ir „Savižudis“ yra laimėję Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimus „Sidabrinė gervė“. 

NeFestivalio [email protected] programa rodoma per naujausios kartos HD skaitmeninį kino projektorių.

PRISIJAUKINK TRUMPA KINĄ!

Režisieriai: Jūratė Samulionytė, Mindaugas Sruogius, Lina Lužytė, Andrius Blaževičius

Aktoriai: Aldona Vilutytė, Gabija Ryškuvienė, Rimantė Valiukaitė, Vidas Petkevičius, Saulius Bareikis, Saulius Čėpla, Elžbieta Latėnaitė, Marius Repšys.