Įvairaus amžiaus žiūrovams
Šarlotes voratinklis (EN)
Charlotte's Web (EN) (2006)
Žanras: Komedija visai šeimai
Sukurta: Paramount Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2007-02-16
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Dubliuota angliškai!

Pagalba ateina... iš viršaus!

Kai viename ūkyje tamsų vakarą kiaulė pagaliau atsiveda ilgai lauktų paršiukų, vienam iš jų vos gimus nelemta gyventi... Jeigu ne drąsuolė Fern! Pasipriešinusi tėčiui, ji išgelbėja rausvą paršelį nuo mirties ir pavadina jį Vilburu. Mergaitei Vilburas - nepaprastas gyvūnas, kuriam ji skiria visą meilę, rūpestį, globą ir netgi nepabijo nusinešti į mokyklą!

Kai Vilburas vieną dieną tampa dideliu ir švytinčiu paršeliu, iš Fern glėbio jis persikelia gyventi į naują tvartą. Mielas, smalsus ir bendrauti mėgstantis gyvūnas trokšta kuo greičiau susidraugauti su savo naujų namų gyventojais. Tačiau viskas ne taip paprasta. Avys, karvės, antys, arklys visai nenusiteikę į savo būrį priimti naujo gyventojo. Tuo labiau, kai jam, kaip jie netyčia prasitarė, gyventi lemta tik iki Kalėdų... Atrodo, kad šįkart Vilburui nebepavyks išvengti liūdnos baigties, tačiau jo geriausia draugė - vorė Šarlotė - nusprendžia padėti. Savo kibiame voratinklyje ji pradeda mezgti žodžius, kurie ūkio savininką turi įtikinti, kad Vilburas - ne šiaip eilinis paršelis. Pamažu į kovą už Vilburo išgelbėjimą stoja visi tvarto gyventojai, tačiau kaip reikia įtikinti gyvūnų kalbos nesuprantančius žmones, ypač kai Kalėdos vis greičiau ir greičiau artėja?..

Pagal visame pasaulyje populiarų E. B. White kūrinį pastatytas filmas "Šarlotės voratinklis" - tai nuoširdi, švelnaus humoro ir smagių nuotykių kupina istorija apie draugystę ir ištikimybę. Filmas, kuriame kartu su aktoriais "vaidina" ir tikri gyvūnai, sulaukė milžiniško populiarumo ir jau dabar laikomas viena geriausių minėtos knygos ekranizacijų.

Rež. Gary'is Winickas ("Staiga 30-ties")

Vaidina: Dakota Fanning ("Slėpynės", "Pasaulių karas", "Degantis žmogus", "Aš esu Semas", "Katinas su skrybėle", "Dukters pagrobimas"), Kevinas Andersonas ("Tūkstantis akrų", "Židinio šviesa"), Gary'is Basaraba, Beau Bridgesas ("Vilties riteris"), Essie Davis ("Mergina su perlo auskaru", "46 straipsnis"), Siobhan Fallon Hogan ("Vyrai juodais drabužiais", "Dogvilis", "Tėčio dienos rūpestis")

Herojus įgarsina: Liudmila Bulko, Natas Atmanavičius, Andrius Biabložeskis, Inga Jankauskaitė, Arūnas Sakalauskas, Evaldas Jaras, Saulius Bagaliūnas, Giedrius Arbačiauskas, Larisa Kalpokaitė, Lina Buzdeikaitė, Ramūnas Rudokas ir kt.