Zatura. Nuotykiai kosmose
Zathura (2005)
Žanras: Nuotykių
Sukurta: Columbia Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-02-24
Trukmė: 1h 53 min
Cenzas: zzz_N/A

Dešimtmetis Valteris (akt. John Hutcherson) ir šešiametis Denis (akt. Jonah Bobo) – broliai. Jie, kaip ir daugelis brolių, pešasi tarpusavyje, dūksta ir erzina vyresniąją seserį Lizą (akt. Kristen Stewart), kuriai dažnai tenka jaunesniųjų broliukų auklės vaidmuo.

Vieną, niekuo neišsiskiriančią dieną, Valterį ir Denį tėtis (akt. Tim Robbins) paliko Lizos priežiūroje. Tačiau Lizą popietes labiau mėgsta leisti snausdama savo kambaryje ir broliai ją mažai domina. Nesunku nuspėti, kokie pasilinksminimai vyksta namuose, kol tėčio nėra namuose, o Liza miega !

Vyresnėlis Valteris, naudodamasis amžiaus ir jėgos pranašumu, žinodamas jaunesnio brolio baimes, uždaro Denį rūsyje. Šešiamečiui berniukui rūsys – pati baisiausia vieta, pilna siaubingų užkaborių ir tamsoje besislepiančių monstrų.

Tačiau atsidūręs rūsyje, Denis atranda senovišką žaidimą – „Zatura“. Susidomėjęs keistu žaidimu, Denis norėtų pažaisti kartu su Valteriu, tačiau vyresnysis brolis mieliau pažiūrėtų sporto kanalą. Deniui nieko nelieka, tik žaisti vienam.

Berniukas prisuka mechanizmą ir važiuojanti mašinėlė išstumia kortelę su užrašu. Valteris perskaito mažajam broliukui kortelę: „Meteoritų lietus. Slėpkitės.“ Ir kas galėtų pagalvoti, kad senoviškas kortelių žaidimas yra… stebuklingas ?! Apstulbusius brolius užpila tikras meteoritų lietus ir, trupindamas baldus, paverčia namus tikru sąvartynu.

Dar nespėję atsipeikėti nuo šoko, Valteris ir Denis pamato, kad jų namas atsidūrė kosmose. Pasirodo, jog Denio atrastas žaidimas – portalas į alternatyvią visatą, kurioje stulbinantys nuotykiai keičia vienas kitą, neduodami atsikvėpti.

Berniukai dar kartą prisuka žaidimo mechanizmą. Išmesta kortelė užšaldo Lizą. Kiekvienas ėjimas „Zaturos“ žaidime išmeta vis naują, nieko gera nežadančią kortelę.

Deniui ir Valteriui tenka susidurti su galybe išbandymų: juos puola robotų armijos, mutantai driežai, atakuoja liepsnos ir grasinasi įtraukti juodosios skylės. Žaidimas atrodo neišsenkantis nuotykių šaltinis.

Kuo toliau broliai žaidžia, tuo aiškiau jiems darosi, kad vienintelis būdas grįžti namo – žaisti toliau ir laukti iškrentančios laimingos kortos.

Deniui ir Valteriui šis nuotykis būtų baigęsis liūdnai, jei berniukai savo kosminėse klajonėse nebūtų sutikę Astronauto (akt. Dax Shepard). Jis pasirodo pačią sunkiausią akimirką, kai broliai pasijunta beviltiškai įstrigę tarpgalaktinėse žaidimo erdvėse. Naujasis bendražygis padeda berniukams išsisukti nuo pavojų ir drauge nugali visas kliūtis.

„Zatura. Nuotykiai kosmose“ – filmas, skirtas vaikams, tikriesiems žaidimų ir nuotykių mėgėjams. Jų laukia išties dvi nepakartojamos nuotykių ir specialiųjų efektų valandos.

Režisierius: Jon Favreau

Scenarijaus autorius: David Koepp

Vaidina: Jonah Bobo, John Hutcherson, Kristen Stewart, Dax Shepard, Tim Robbins