Tadas Blinda. Pradžia
Tadas Blinda. Pradžia (2011)
Žanras: Drama, nuotykių
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2011-09-23
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

1861-ieji, carinė Lietuva.

Baudžiavos panaikinimą apraizgiusios politinės intrigos atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virsta kautynėmis, kurioms vadovauja iš Sankt Peterburgo atsiųstas jaunas intrigantas, caro kariuomenės karininkas Janekas. Įsisukusios istorijos girnos įtraukia ir taikius baudžiauninkus, ir praeities vaiduoklių kankinamą dvarininką Bernardą Gruinių ir jo gražiąją dukterį Kristiną.

Į veiksmų sūkurį netyčiom patekusiam Tadui tenka atsisveikinti su nerūpestinga kasdienybe ir prisiimti atsakomybę ne tik už savo veiksmus, bet ir už mylimų žmonių gyvybes. Mėgindamas suvokti savo vietą žiaurioje tikrovėje, Tadas atranda vertybes, dėl kurių verta gyventi ir mirti. Kova už laisvę, teisingumą ir meilę prasideda. Taip gimsta legenda apie Tadą Blindą.



Pirmo ryškumo žvaigždės, kovos už savo ir kitų laisvę istorija, nuotykiai, jumoras ir aistra susipins šiame bene labiausiai laukiamame lietuviškame kino filme.

Režisierius: Donatas Ulvydas

Vaidina: Mantas Jankavičius, Donatas Banionis, Tatjana Liutajeva, Agnė Ditkovskytė, Dainius Kazlauskas, Antanas Šurna, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis ir kt.