N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
LX2048
LX2048 (2020)
Žanras: Trileris, fantastinis
Sukurta: JAV, Lietuva
Platintojas: Travolta, UAB
Režisierius: Guy Moshe
Vaidina: James D‘Arcy
Kino teatruose nuo: 2020-09-25
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Lietuvoje filmuotas mokslinės fantastikos trileris pasakoja apie 2048-uosius metus, žmonijos dėka Žemę supantis ozono sluoksnis tapo toks plonas, kad žmonėms vaikščioti lauke dienos metu nebeįmanoma. Žmonės viską pradėjo daryti naktimis, o likusį laiką leidžia virtualioje realybėje. Depresija taip įsivyravo, kad norėdami išlikti gyvi žmonės privalo vartoti valstybės išduodamus vaistus „Litis X“.

Naujame pasaulyje Adamas Birdas (akt. Jamesas D‘Arcy‘is) yra itin retas egzempliorius. Jis atsisako vartoti „Litį X“ ir vis tiek keliasi ryte, kad gyventų dienos režimu. Jis turi tris vaikus, kai dauguma žmonių jau nebesidaugina, o tik klonuoja save. Greitai besikeičiančiame ir dirbtiniu tampančiame pasaulyje Adamas stengiasi išlikti žmogumi.

Tačiau netikėtai Adamas sužino, kad dėl sveikatos problemų jis netrukus paliks Žemę, o jo vietą užims vyriausybės sukurtos Premium 3 programos klonas, kuris bus daug tobulesnis. Norėdamas gauti atsakymus į jam kylančius klausimus, Adamas bando padaryti viską, kol jo vietos neužėmė tobulesnė kopija.

Pagrindinius vaidmenis šiame mokslinės fantastikos trileryje atlieka Holivudo aktoriai Jamesas D‘Arcy‘is ir Delroy‘us Lindo, taip pat Anna Brewster, Juliet Aubrey ir Gina McKee. Lietuvos kino teatrus filmas pasieks rugsėjo 25 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Guy Moshe

Scenarijus: Guy Moshe

Vaidina: James D‘Arcy („Diunkerkas”, „Debesų žemėlapis”, „Keršytojai: Pabaiga”, serialas „Agentė Karter“), Delroy Lindo („Malkolmas X”, „Lūžio taškas”, „Dingti per 60 sekundžių“), Anna Brewster („Žvaigždžių karai: galia nubunda”, serialas „Versalis“), Gina McKee („Noting Hilas“, „Nematomas siūlas“, „Atpirkimas“), Juliet Aubrei („Infiltruotas“, „Ištikimasis sodininkas“).