N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
NAKTIS LUVRE. Leonardo da Vinči
A Night at the Louvre: Leonardo da Vinci (2020)
Žanras: Filmas-ekskursija
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2020-09-24
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Naktis Luvre: Leonardo da Vinčis“. Unikalus potyris didžiuosiuose „Forum Cinemas“ ekranuose.

Jau rugsėjo 24 dieną (ketvirtadienį) „Forum Cinemas“ pakvies į ypatingą ekskursiją. Pirmą kartą istorijoje didžiuosiuose kino ekranuose bus galima pamatyti žymiojo Luvro muziejaus ekspoziciją iš arti. Filmas „Naktis Luvre: Leonardo da Vinčis“ skirtas legendinio italų genijaus dailės darbams, eksponuojamiems viename žymiausių pasaulio muziejų.

2019 m. rudenį, minint L. da Vinčio mirties 500-ąsias metines, Luvro muziejus pakvietė į išskirtinę parodą – išsamiausią visų laikų šio italų genijaus dailės darbų retrospektyvą. Paroda atskleidžia, kaip Leonardas da Vinčis dailę buvo iškėlęs aukščiau visų kitų savo veiklos sričių ir kaip jo pasaulio tyrinėjimai kitose srityse tebuvo įrankis, kurio pagalba kūrėjas troško įkvėpti gyvybę savo dailės darbams.

Paroda sulaukė milžiniško susidomėjimo: per nepilnus metus joje jau apsilankė daugiau nei milijonas žmonių – daugiausiai Luvro istorijoje.

Dabar ši unikali paroda atkeliauja ir į kino ekranus. Daugiau nei 30 žmonių keturias naktis filmavo parodą specialiomis 5K raiškos kameromis. Meno istorikų rašyti filmo tekstai, supinti su parodos kuratorių komentarais, suteiks unikalią galimybę prisiliesti prie vieno talentingiausių pasaulio istorijoje dailininkų kūrybos. Filmas bus rodomas mažiausiai 60-yje pasaulio šalių.

Nepraleiskite unikalios galimybės iš arti pažvelgti į vieno didingiausių pasaulio genijų Leonardo da Vinčio darbus. Unikali asmeninė ekskursija „Naktis Luvre: Leonardo da Vinčis“ – „Forum Cinemas“ kino teatruose jau rugsėjo 24 dieną.

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.