N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Bilas ir Tedas gelbėja visatą
Bill & Ted Face the Music (2020)
Žanras: Komedija, nuotykių, muzikinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Keanu Reeves
Kino teatruose nuo: 2020-09-11
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Legendiniai laiku keliaujantys draugeliai Bilas ir Tedas po beveik 30-ies metų pertraukos vėl sugrįžta į kino ekranus.

Kuomet 1989 m. kino ekranuose pasirodė filmas „Nuostabus Bilo ir Tedo nuotykis“ (Bill & Ted's Excellent Adventure), niekas per daug iš jo nesitikėjo. Tačiau „nurauta“ fantastinė juosta su tuomet dar jaunu Keanu Reeves‘u sulaukė netikėto populiarumo. Po dviejų metų sukurtas juostos tęsinys „Netikra Bilo ir Tedo kelionė“ (Bill & Ted's Bogus Journey) tik dar labiau padidino gerbėjų gretas, o bėgant metams, abu filmai vis labiau įtvirtino savo, kaip kultinio kūrinio, statusą.

Nuo tada praktiškai po kiekvieno K. Reeves‘o vaidmens kine viešojoje erdvėje nuolat sustiprėdavo gerbėjų raginimai pratęsti ir legendinę „Bilo ir Tedo“ nuotykių seriją. Pagaliau dabar, praėjus beveik 30-čiai metų, jų viltys išsipildė: į kino ekranus atkeliauja trečioji sagos dalis – „Bilas ir Tedas gelbėja visatą“.

Jaunystėje patyrę keisčiausių ir itin pašėlusių nuotykių keliaudami telefono būdelėje (kuri iš tikrųjų buvo užmaskuota laiko mašina), dabar į penktą dešimtį jau įžengę Bilas Prestonas (aktorius Alex‘as Winter‘is) ir Tedas Loganas (K. Reeves‘as), gyvena gana monotonišką ir nuobodoką priemiesčio tėčių gyvenimą. Monotoniją sudrasko nekviesti svečiai iš ateities. Itin svarbi delegacija papriekaištauja vyrukams dėl jų užmirštos svajonės tapti roko žvaigždėmis ir tada numeta tikrą bombą: Žemei ir visai Visatai gresia neišvengiama pražūtis. Užkirsti tam kelią gali tik Bilas ir Tedas, sukurdami visą pasaulį suvienysiančią dainą. Ai, ir dar viena smulkmena: jie tai turi padaryti per 78 minutes.

Atsipeikėję po pirmojo šoko, bičiuliai ima sukti galvas, kaip išgelbėti pasaulį. Savo talentu sukurti tokį kūrinį vaikinai labai stipriai abejoja. Vadinasi, nėra kitos išeities, kaip savąja laiko mašina keliauti į ateitį ir „pavogti“ dainą iš pačių savęs. Į pagalbą pasitelkę savo jau ūgtelėjusias dukras, krūvą istorinių asmenybių ir kelias muzikos legendas, Bilas ir Tedas leidžiasi į dar vieną „stogą raunančią“ kelionę, kad išgelbėtų pasaulį ir sugrąžintų pusiausvyrą Visatai.

Naujausia, trečioji kultinių Bilo ir Tedo nuotykių dalis „Bilas ir Tedas gelbėja visatą“ į Lietuvos kino ekranus atkeliauja rugsėjo 11 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Dean Parisot

Scenaristas: Ed Solomon, Chris Matheson

Vaidina: Keanu Reeves, Alex Winter, Samara Weaving, Brigette Lundy-Paine