N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Atsiminimai iš Italijos
Made in Italy (2020)
Žanras: Komedija
Sukurta: Italija, Didžioji Britanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-09-25
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Londono menininkas Robertas (aktorius Liam‘as Neeson‘as) visuomet išsiskyrė bohemiška prigimtimi, tad nenuostabu, kad jo šeimyninis gyvenimas, švelniai tariant, nebuvo tobulas. Vieną dieną Robertas sulaukia žinios apie savo buvusios žmonos mirtį ir jos palikimą – vilą Toskanoje. Tačiau palikimas skirtas ne jam vienam. Antrasis vilos paveldėtojas – Roberto sūnus Džekas (kurį vaidina L. Neeson‘o sūnus Micheál‘is Richardson‘as), su kuriuo tėvas matosi itin retai.

Priversti aplinkybių, Robertas ir Džekas kartu iškeliauja į Italiją. Atvykus prie namo, kuriame prabėgo didelė Džeko vaikystės dalis, juos ištinka šokas dėl vilos būklės: apgriuvęs, apdulkėjęs ir varganas namas nė iš tolo neprimena kažkada buvusios didybės. Trumpai pasitarę, vyrai nusprendžia vilą šiek tiek paremontuoti ir parduoti, o pagalbos pastaruoju klausimu kreipiasi į vietinę nekilnojamojo turto agentę Keitę (akt. Lindsay Duncan).

Būdamas menininkas, namo remonto klausimais Robertas yra beviltiškas. Į pagalbą pasitelkę vietinius auksarankius, vyrai kimba į darbus. Leisdami laiką kartu, Robertas ir Džekas norom nenorom ima daugiau bendrauti tarpusavyje. Pamažu į paviršių iškyla senos istorijos, prisiminimai, nuoskaudos ir priekaištai. Su naujais jausmais jiems padeda tvarkytis ir abiejų netikėtai atrasta romantika: Robertas ima vis labiau žavėtis žodžio kišenėje niekad neieškančia Keite, o Džekas įsimyli žavią vietinę virtuvės šefę Nataliją (modelis Valeria Bilello).

Nuostabios Italijos gamtos fone tėvas ir sūnus permąstys savo gyvenimus, atras atsakymus į seniai kamavusius klausimus, prisimins tikrąsias vertybes ir iš naujo atras meilę.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: James D'Arcy

Scenaristas: James D'Arcy

Vaidina: Liam Neeson, Valeria Bilello, Micheál Richardson, Lindsay Duncan