N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kelionė į Graikiją
Trip to Greece (2020)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-07-17
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kai Odisėjas paliko Troją, jam prireikė dešimties metų, kad sugrįžtų į gimtąjį Itaką. Puikiai visų žinomi ir mylimi britų aktoriai Steve Coogan ir Rob Brydon turi tik šešias dienas įveikti savo asmeninę odisėją.

Šioje kelionėje į Graikiją laukia smagūs ir nuoširdžiai juokingi dviejų vyrų ginčai dėl tragedijos ir komedijos, astronomijos ir biologijos, mitų, istorijos, demokratijos ir net gyvenimo prasmės. Bičiuliai aplankys garsiausius turistinius objektus, įskaitant Apolono šventyklą Delfuose, senovės Atėnus, Epidauro amfiteatrą, unikalią Hydros salą, Diros urvus, Nestoro rūmus, taip pat lankysis prabangiausiuose restoranuose ir viešbučiuose.

Filmo „Kelionė į Graikiją“ istorija prasidėjo prieš dešimtmetį, kuomet Didžiosios Britanijos televizijoje buvo pradėtas rodyti serialas „Kelionė“, kuriame S. Coogan ir R. Brydon vaidino savo pačių „pakoreguotas“ versijas, vėliau tapęs filmu. Po puikių kritikų atsiliepimų kiekvienas naujas serialo sezonas tampa trumpų atostogų į kiną žiūrovus kviečiančiu filmu.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Michael Winterbottom („Kelionė į Ispaniją“, „Atostogos Italijoje“, „Nenugalėta širdis“)

Vaidina: Rob Brydon, Steve Coogan, Michael Towns, Claire Keelan, Rebecca Johnson, Cordelia Bugeja