N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pareigūnas ir šnipas
An Officer and a Spy (2020)
Žanras: Drama, trileris, istorinis
Sukurta: Prancūzija, Italija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2020-02-21
Trukmė: 2h 11 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Skandalinga istorija, sukrėtusi visą Europą R. Polanskio filme „Pareigūnas ir šnipas“

Nuo vasario 21 dienos didžiuosiuose kino ekranuose išvysime skandalingai pagarsėjusio, legendinio režisieriaus Romano Polanskio naujausią filmą „Pareigūnas ir šnipas“. Šį kartą kino genijus imasi narplioti tikrais faktais paremtą istoriją – garsiąją prancūzų karininko Alfredo Dreifuso bylą, sukrėtusią visą XIX a. Prancūziją. Naujausias R. Polanskio filmas Venecijos kino festivalyje kritikų įvertintas didžiuoju žiuri prizu.

Jaunam ir gabiam prancūzų armijos generalinio štabo karininkui Alfredui Dreifusui (akt. Louis Garelis) žadama perspektyvi karjera. Tačiau, jauno žmogaus viltys sąžiningai ir garbingai tarnauti tėvynei 1894-ųjų metų spalį sudūžta į šipulius, o gyvybė pakimba ant plauko. Prancūzų kariuomenės kapitonas apkaltintas valstybės išdavimu ir slaptu šnipinėjimu Vokietijos naudai. Nuo jo karinės uniformos drastiškai nuplėšiami antpečiai, virš galvos demonstratyviai sulaužomas kardas. Po gėdingo karininko garbės sutrypimo A. Dreifusas ilgiems metams ištremiamas į atokią Velnio salą Atlanto vandenyne. Prancūzijoje šį byla sukelia milžinišką atgarsį ir nuvilnija per visą Europą!

Skandalingąją bylą imasi tirti slaptosios tarnybos viršininkas Žoržas Pikaras (akt. Žanas Diužardenas). Nagrinėdamas itin painius įkalčius pulkininkas supranta, jog skaudžiai pažemintas A. Dreifusas yra visiškai nekaltas, o jam mesti kaltinimai yra kur kas didesnių politinių jėgų kruopščiai parengtas planas. Tikrieji šnipai ir valstybės išdavikai vis dar laisvėje. Rizikuodamas savo gyvybe ir garbe bei suvokdamas beprotišką korupcijos mastą Dž. Pikaras įsivelia į itin pavojingą apgaulės ir melo labirintą, siekdamas išteisinti neteisėtai apkaltintą A. Dreifusą.

Ambicingas, kupinas įtampos R. Polanskio darbas už tiesą, garbę ir orumą „Pareigūnas ir šnipas“ - tikra dovana kino gurmanams, jau nuo vasario 21 dienos.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Romanas Polanskis ( „Pianistas“, „Kartus mėnuo“, „Kinų kvartalas“, „Tesė“, „Rozmari kūdikis“)

Aktoriai: Jean Dujardin („Artistas“); Louis Garrel („Svajotojai“); Emmanuelle Seigner („Kartus mėnuo“) ir kt.