N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Tarnas
Kholop (2019)
Žanras: Komedija
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2019-12-27
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Gruodžio 27 dieną kino teatruose nuotaikinga komedija – „Tarnas“. Puikiai pažįstamų aktorių – Milošo Bikovičiaus, Kirilo Nagijevo, Marijos Mironovos, Aleksandros Bortič, Ivano Ochlobystino, tandemas žada nepakartojamą juoko dozę prieš pat pasitinkant Naujuosius.

Oligarcho sūneliui Grigorijui jau seniai jūra iki kelių, o gyvenimas panašus į rojų žemėje. Prabangūs automobiliai, gražiausios moterys, audringas naktinis gyvenimas – viskas ranka pasiekiama čia ir dabar. Jam negalioja jokios taisyklės, jokie draudimai, jokie apribojimai. Juk visus didesnius ar mažesnius nesklandumus galima užglaistyti, o jeigu situacija nepataisoma – ją visuomet pataisys dideli pinigai arba...turtingo tėtuko ryšiai.

Išdaužyti restoranų langai, narkotikai, baudos už vairavimą išgėrus, naktys areštinėse – visi įkalčiai bus panaikinti akimirksniu. Paskutinis sūnelio nuotykis oligarcho kantrybės taurę perpildė su kaupu – policininko sumušimas ir pabėgimas iš įvykio vietos - rimtas nusikaltimas už kurį gresia ilgi mėnesiai belangėj. Supratęs, kad kalėjimas iš sūnaus „žmogaus nepadarys“ tėvas imasi genealaus perauklėjimo plano.

Po vieno tokio audringo vakarėlio Griša ryte atsibunda visai ne savo prabangioje lovoje, o ant purvinų aslos grindų. Aplinkui keistai apsirengę žmonės, jokio šiuolaikinio interjero, išmaniųjų telefonų, automobilių, šampano, gero maisto... visiškai nieko, kas primintų normalaus žmogaus gyvenimą. Griša netrunka išsiaiškinti, kad kažkokiu mistiniu būdu jis iš 2019 metų patenka į gūdžius baudžiavos laikus, kur galioja savi įstatymai ir taisyklės. Už menkiausią nusižengimą gali būti nuplaktas rykštėmis arba... pakartas.

Pasirodo visas šis spektaklis – gerai apgalvotas psichologinis eksperimentas, už kurio vairo stovi pats oligarchas ir aukščiausio lygio psichologų komanda. Tikslas – drastiškais metodais įkrėsti palaidūnui tikrų gyvenimo pamokų.

XIX a. primenantis kaimas prifarširuotas naujausios mobilios technikos, mikrofonų, vaizdo kamerų, galinčių sekti kiekvieną Grišos žingsnį. Komandoje tik profesionalūs aktoriai, kurių dialogus puikiai girdi eksperimento sumanytojai.

Išlepintam sūneliui iš naujo teks mokytis paprastų gyvenimo taisyklių: vertinti kiekvieną savo poelgį, mokytis ne tik kalbėti, bet ir išklausyti bei patikėti, kad pasaulyje egzistuoja tikra meilė.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Klimas Šipenko

AKTORIAI: Milos Bikovič („Ledas“, Лёд), Aleksandra Bortič („Policininkas iš Rubliovkos“, „Meilužės“ (Полицейский с Рублёвки, Любовницы), Ivanas Ochlobystinas („Interenai“(Интерны), Marija Mironova (Saliut -7, Салют-7), Kirilas Nagijevas („Interenai“(Интерны)