N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Partenonas
Partenonas (2019)
Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva, Graikija, Prancūzija, Turkija, Ukraina
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Režisierius: Mantas Kvedaravičius
Kino teatruose nuo: 2019-12-06
Trukmė: 1h 59 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Po trijų metų pertraukos, gruodžio 6 dieną, kino teatruose išvysime naujausią lietuvių režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmą „Partenonas“. Venecijos kino festivalio konkursinėje programoje - „Kino kritikų savaitė“ šis filmas sulaukė ypatingo dėmesio. Prestižiniame kino talentų atradimams skirtame renginyje, ilgametražis filmas pasirinktas tarp septynių geriausių filmų visame pasaulyje.

Pigiame viešnamio kambarėlyje Atėnų tvirtovės papėdėje žmogus prisimena nepaprastus savo gyvenimo įvykius. Jo meilės ir šlovės paieškos perpasakojamos ir išgyvenamos daugelio kitų: prostitutės su neištrinama praeitimi, nesėkmių persekiojamo gangsterio, netikinčios ikonų tapytojos ir... Viename iš šių gyvenimų žmogus atranda turtus, kitame tampa klajojančiu pranašu, dar kitame sugrįžta namo pas žmoną. Prisiminimai jį išduoda, bet jis žino, kad viename iš jų jis bus nužudytas.

Drąsių režisūrinių sprendimų, šokiruojančių vaizdinių M. Kvedaravičiaus filmas kino teatruose nuo gruodžio 6 dienos.

„Partenonas“ yra bendras Lietuvos, Ukrainos ir Prancūzijos kinematografininkų filmas. Filmą finansavo Lietuvos kino centras ir Ukrainos valstybinė kino agentūra.

Filmas originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Mantas Kvedaravičius

SCENARIJUS: Mantas Kvedaravičius, Evangelos Koutsourakis

AKTORIAI: Mehdi Mohammed, Hanna Bilobrova, Garip Ozdem, Rita Burkovska