N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
NK19: Imperijos šešėlyje
NK19: Shadows of Empire (2019)
Žanras: Nepatogus kinas
Sukurta: Lenkija, Gruzija, Ukraina
Platintojas: Nepatogus kinas, VšĮ
Kino teatruose nuo: 2019-10-10
Trukmė: 1h 16 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

[LT] Pasaulis jau senokai pamiršo po Sovietų Sąjungos įsiplieskusius pasienių konfliktus. Tačiau dėl agresyvios Rusijos ekspansinės politikos jie vis dar vyksta. Aleksejus iš Kalnų Karabacho, Timūras iš Ukrainos ir lietuvių kilmės Aleksandras iš Gruzijos, nors ir gyvena toli vienas nuo kito ir yra visiškai skirtingi, patiria panašius dalykus – jie gyvena nesibaigiančio karo sąlygomis. Tai filmas apie viltį ir pastangas nepasiduoti, nors esi tik sraigtelis politinių ir istorinių įvykių epicentre.

[EN] The world has long forgotten the border conflicts that happened after the USSR collapse. But due to aggressive Russia‘s imperial policy they are still happening. Aleksey from Nagorno-Karabakh, Timur from Ukraine, and Lithuanian-born Alexander from Georgia, far away from each other and completely different from one another, experience very similar consequences of living constantly at war. The film is about hope in the face of cruelty of history.

Kalbos / Languages: rusų, lenkų, armėnų, gruzinų, ukrainiečių, lietuvių / Russian, Polish, Armenian, Georgian, Ukrainian, Lithuanian

Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Režisierius / Director: Karol Starnawski

Operatorius / Cinematography: Filip Drożdż

Montažas / Editing: Paweł Kowalik

Prodiuseriai / Producers: Filip Bajon, Dariusz Sidor

Festivaliai / Festivals:

Krakow Film Festival

Transatlantyk Film Festival

Filmografija / Filmography:

2019 – Imperijos šešėlyje (Shadows of Empire)